avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor identitate reala & martor identitate protejata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor identitate reala & martor identitate protejata & colaborator

Mi se cere sa mint in calitate de martor cu identitate reala si sa spun adevarul ulterior in calitate de martor cu identitate protejata .
Ce sa fac? Nici nu as vrea sa ma pun rău cu acuzarea...nici sa fiu deconspirat , dar nici sa dau marturie mincinoasa.nu am făcut nimic ilegal...am urmat indicațiilor lor pana acum...dar parca e prea mult...mi-e frica de acuzare...mi-e frica de inculpati...simt ca o iau razna...:((((((
Cel mai recent răspuns: 3UGA , utilizator 13:38, 4 Mai 2014
Atunci cand esti aburit/mintit pas cu pas...zi dupa zi....parca iti pierzi increderea domnule Jurist X...
Ma opresc aici cu postarile...si-asa stau cu stres ca e posibil sa se stie deja de topic-ul meu deschis aici...
Stabilirea interesului general este facut de stat prin organele sale reprezentative,dumneavoasta nu aveti cum (teoretic) sa luptati pentru un asemenea interes pentru ca martorii vin independenti in aceasta calitate, in instante. Dumneavoastra nu veniti ca martor pentru acuzare sau pentru aparare, dumneavoastra sunteti propus ca martor de una dintre parti si aveti obligatia de a fi impartial, de a declara tot, indiferent ca avantajeaza sau dezavantajeaza acuzarea(in cazul dumneavoasta) sau apararea.
Vad ca din ce ati scris pana acum, rezulta in mod evident ca sunteti cuprins de stres, si cu asta, paranoia si frica.
Din tot ce a fost scris mai sus rezulta niste lucruri clare si adevarate, pe care nu le veti crede pana cu deschideti un Cod penal sa va convingeti: Marturia o veti depune cu o singura identitate, marturia va fi pentru un singur 'adevar', Marturia mincinoasa este sanctiune aplicata oricarei persoane care minte in declaratii date in fata organelor judiciare indiferent de relatia cu acuzarea (colaborator) sau altele.
Justitia nu se infaptuieste pe baza faptului daca acuzarea a reusit sau nu sa obtina o condamnare, justitia se infaptuieste prin ajungerea la o hotarare de condamnare sau achitare data pe baza probelor administrate in faza de judecata si catarite de judecator iar acea hotarare sa fie una corecta, justa, luandu-se in considerare toate imprejurarile producerii faptei cat si legislatia in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare declaratie la politie ? r0bert r0bert Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa marianaragalie marianaragalie Unde fac plangerea pentru marturia mincinoasa a unui martor sub acoperire (functionar public) instruit ulterior pentru instanta de singura persoana care ii ... (vezi toată discuția)
Refuz sa dau declaratie Dr.Virca Dr.Virca A fost martor la o infractiune si anume ca am fost pasager intr-o masina a carui sofer conducea in stare de ebrietate 0,44 pe etilotest. Si se urmareste de ... (vezi toată discuția)