avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anularea unei decizii de suspendare a contractului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anularea unei decizii de suspendare a contractului de munca

Acum aproximativ un an am primit o decizie de suspendare a contractului de munca si mi s-a comunicat in decizie ca societatea va deschide o actiune penala si una civila impotriva mea.Actiunile initiate de societate in instanta mi-au dat cistig de cauza , sentinte definitive si irevocabile.
Cu toate acestea societatea nu revine asupra deciziei de suspendare.
Cum imi pot rezolva aceasta problema ? La cine sa apelez , la ITM, iar la instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:44, 10 Mai 2014
În baza art. 34 şi art. 35 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, cu modificările şi completările ulterioare, asociaţia de proprietari angajează persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator. Persoanele fizice atestate pot fi angajate prin încheierea unui contract individual de muncă, conform celor stabilite prin negociere directă.

Obligatiile fiscale privind veniturile obtinute de persoanele care presteaza servicii pentru asociatiile de proprietari
[ link extern ] /
Inseamna ca administratorul atestat nu trebuie sa incheie conventie civila cu asociatia, ci contract individual de munca? Admistratorul este nevoit sa faca declaratia 112 si sa o depuna on-line? Am mai citit pe net ca administratorii cu conventii civile nu trebuie sa depuna declaratia 112. Ce sa mai inteleg?
Asociatia va incheia CIM cu admin - pers fizica sau contr de prest serv cu admin - persoana juridica. Daca va incheia CIM va depune D112, va intocmi state de plata si va efectua instructajul SSM.
Si daca va incheia conventie civila si nu CIM, va depuna D112 sau trebuie sa depuna altceva???
Va depune D112, iar daca va prinde ITM-ul va alegeti cu o amenda pe munca la negru.
Daca se incheie un contr de prest serv cu pers jurid nu se va intocmi D112.

Alte discuții în legătură

Plata contributii la itm. ndan57 ndan57 #-oBuna ziua, as dori daca doriti sa ma \"luminati \" si pe mine de fapt ce anume se plateste, ce contributii platim la itm?.#-o Acum in aceste zile dupa ... (vezi toată discuția)
Firma administrare imobile Larisa-Lory Larisa-Lory Buna ziua, Doresc sa deschid o firma (SRL) care sa aiba ca principal obiect de activitate cod 6832. Imi trebuie neaparat sa am cursul de administrator, sau ... (vezi toată discuția)
Angajare stoianavadanei stoianavadanei va rog sa-mi spuneti, daca femeia de serviciu la asociatia de proprietari este angajata cu conventie civila nu cu c.i.m. iar asociatia plateste toate taxele ... (vezi toată discuția)