avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare la chemarea in judecata (strainatate)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare la chemarea in judecata (strainatate)

Buna ziua,

Zilele trecute am primit o comunicare adresa prin care sunt chemata in judecata la Judecatoria Tecuci. Precizez ca locuiesc in afara tarii, iar comunicarea a ajuns in domiciliul din Romania, in Brasov.
As dori sa innaintez o intampinare la aceasta chemare, dar fara sa calatoresc in tara. As vrea sa stiu daca se poate face pe cont propriu (fara avocat in aceast pas), unde trebuie trimisa innaintarea si cum as putea sa o trimit din strainatate pentru a fi valabila!!!

M-ati ajuta foarte mult cu orice idee, sugestie, raspuns!

Multumesc anticipat!:)
Daca vretibsa angajati avocat este indicat sa o faceti de acum. Daca nu doriti acum mai tarziu nu prea o sa mai aiba cu se sa va ajute.

Ca prim pas puteti consulta avocat pentru a intelege daca ati avea sau nu nevoie xe avocat.
Plata consultatiei juridice o puteti trece la cheltuieli de judecata.
@ avocat_lascoschi
Va inteleg si impartasesc punctul de vedere! Din afara tarii ne este destul de greu sa putem contacta un avocat roman. De aceea vrem sa facem totul posibilul de ne apara pe cont propriu. :( aparte, avem un termen limitat...si nu putem calatori in tara atat de urgent.
Este foarte simplu sa contactati un avocat roman din afara tarii si aproape toti aflati in strainatate au avocati care sa ii reprezinte la procese tocmai pentru ca nu se pot prezenta persoanal sau ii costa mai mult avionul sa vina pana in Romania de 3-4 ori decat sa plateasca avocatul.

In prima postare v-ar recomandat cum sa procedati ca sa se ajunga la timp ceea ce trimiteti daca nu veti avea avocat angajat.
Faxul este important intrucat ajunge foarte repede cererea si nu exista riscul sa ajunga dupa ce s-a finalizat procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare judecatorie mariapopesc mariapopesc Imi puteti spune daca o intampinare la o chemare in judecata din strainatate se trimite prin posta sau prin judecatoria regionala(un delegat al judecatoriei a ... (vezi toată discuția)
Ma aflu in spania si i-am trimis fiului (acum are 22 ani) pensie ... ioan 33 ioan 33 Ma aflu in Spania si i-am trimis mereu fiului (acum are 22 ani) pensie prin mandat postal. Din noiembrie 2020 nu se mai pot trimite bani prin mandat postal in ... (vezi toată discuția)
Intampinare la o cerere de emitere ordonanta de plata Keresztes Keresztes Buna ziua. Societatea pe care o administrez a fost chemat in judecata termen in ianuarie,pentru neplata unei organizatii de drept de autor a unei sume 51 Ron ... (vezi toată discuția)