avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Filiatia ceruta de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Filiatia ceruta de tata

Buna ziua

In urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil. Pe perioada sarcinii tatal nu a dat nici un semn de viata. Mentionez ca in prezent copilul are 1 an jumatate si tatal lui a deschis proces privind stabilirea filiatiei. De la concepere pana acum nu l=am mai vazut/ auzit de tatal biologic. Ma poate ajuta cineva cu jurisprudenta? va multumesc
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 15:35, 15 Mai 2014
Doamnă, interesul dvs. este să tărăgănaţi cât mai mult procesul; d-na moderator v-a indicat un link de unde vă puteţi inspira. Poate cât timp este procesul pe rol, nu-i vine ideea recunoaşterii la primărie. Puteţi răspândi zvonul că nu el e tatăl copilului;) Ar fi bine ca procesul să dureze 2-3 ani...
Pe de altă parte, el poate merge la Starea Civilă şi să recunoască copilul, pe proprie răspundere. Pentru asta, are nevoie de data naşterii, numele, prenumele copilului .
În situaţie asemănătoare s-a aflat userul adi_2010 de pe acest forum, citiţi-i postările; acolo, tatăl nu s-a interesat mai mulţi ani şi a primit de la instanţă tot ce a cerut, mai puţin schimbarea numelui copilului.
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
Martonze, utilizator
va multumesc. procesul este deja pe rol, cu termen de 25 de zile de depunere a intampinarii. chiar eu i-am zis ca nu e tatal copilului (desi este) si cu toate acestea tot a introdus actiune
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Eu mi-as schimba avocatul.
Apoi, trebuie sa stiti ca orice cale ati lua, nu aveti de ales, ati avut de ales cand ati conceput copilul si apoi ati decis sa il pastrati ( sa va traiasca , sa fie sanatos), mai departe nu aveti de ales.. e tatal lui si daca el e biologicul si vrea, va fi tata si in acte.
Nu conta ca ati avut 10 concubini, doar unul putea recunoaste copilul, pt ca restul nu ar mai fi putut, copilul avand deja un tata. cei care ar fi crezut, ar fi fost convinsi ca e copilul lor.. ar fi contestat recunoasterea paternitatii.. ne indepartam de subiect.
Aveti de ridicat exceptia asta, de lipsa a calitatii procesuale a tatalui, sa nu ajungeti la proces, sa ajungeti sa faceti test adn, ca sa aveti ce cheltuieli sa va cada in carca apoi.
Ganditi pozitiv.. o vrea sa fie tata pt acest copil, sa se implice de acum incolo.

Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Daca este tatal copilului va obtine castig de cauza.
Trebuie doar sa dovedeasca daca contestati acest lucru.
Parerea mea este ca, daca stiti sigur ca el este tatal copilului n-are rost sa contestati. Altfel veti ajunge la probe ADN (destul de costisitoare), se va dovedi paternitatea, veti pierde procesul si veti plati cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare act paternitate Wunderland Wunderland Buna ziua! Ma aflu intr-o relatie de concubinaj. In momentul in care ne-am cunoscut, partenerul stia ca sunt insarcinata. Am hotarat, de comun acord, sa ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Ajutor- filiatie Ana-Armina Ana-Armina Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)