avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Directionarea unei sume reprezentând pânã la 2% din ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Directionarea unei sume reprezentând pânã la 2% din impozitul pe venit

Pot alege destinatia unei sume reprezentand pana la 2 % din impozitul pe venit obtinut in anul anterior. Ce inseamna pana la 2 % , exista o limitare in acest sens ? Daca da , unde apare in legislatie aceasta limitare ?
Mai concret, daca 2% din impozitul meu pe anul 2013 inseamna 320 de lei , atat se va vira catre entitatea non-profit daca aleg aceasta redirectionare prin formularul 230 ? Una dintre administratiile financiare sustine ca se vireaza maxim 200 de lei/ persoana fara a da alte explicatii.
Eu am gasit o limitare doar a deducerii din veniturile impozabile din salarii, obţinute la funcţia de bază, a cheltuielilor efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, la maxim 300 lei pe an.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
ANDA CRETU, Contabil
Cel mai recent răspuns: ANDA CRETU , Contabil 11:34, 28 Mai 2014
Eu intrebam ca poate exista in vreun alt articol / lege o limitare si nu l-am gasit eu, dar nu, nu exista. Multumesc. Asta mi s-a raspuns de la Anaf (sper ca e ok daca pun aici, daca nu rog un moderator/administrator sa stearga) :

" Stimată doamnă,



Referitor la e-mail-ul dvs., înregistrat la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sub nr. AC-971783/2014, menţionăm următoarele:

În conformitate cu prevederile art. 57 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual aferent veniturilor din salarii, pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii.
În cazul în care suma, înscrisă în formularul 230, este mai mare decât limita menţionată mai sus, organul fiscal competent, va efectua virarea în limita de 2%, iar dacă suma înscrisă în formular este mai mică, organul fiscal competent, o va lua în considerare pe aceasta.

Cu stima,
Mihaela HUTANU - Director general adjunct
Directia generala de servicii pentru contribuabili "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 230 plafonat??? mihaelaardelean mihaelaardelean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Suma de 2% din impozitul pe venit anual pe care il redirectionez catre o anumita asociatie e plafonata la 300 ... (vezi toată discuția)
Despre decl.200 ndan57 ndan57 am o nelamurire in legatura cu dcl.200. m-am uitat pe pagina anaf dupa descarcarea decl. si acolo scrie ca nu trebuie complectata daca avem venituri numai din ... (vezi toată discuția)
Noutati 2% si 3,5% pentru 2019 directionati catre ong ! radumititean radumititean 1. In Monitorul Oficial nr. 44 / 17.01.2019 s-a publicat in sfarsit Legea 30 / 2018 de aprobare cu modificari a OUG 25 / 2018 Modifica semnificativ regimul ... (vezi toată discuția)