avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare decizie

La contestarea deciziei unilaterale a angajatorului de modificxare a contractului individual de munca se pot cere si daune morale? Mentionez ca angajatorul a motivat decizia pin prisma modificarilor in structura de personal, insa nu a avut loc nicio modificqare de personal ci doar inlocuirea mea cu o alta persoana, nu s-a modificat organigrama unitatii.
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 11:32, 18 Mai 2014
1. Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

2. Daca prin acea decizie unilaterala angajatorul v-a cauzat si un prejudiciu material sau moral, atunci sunteti indreptatit sa-i solicitati sa va plateasca despagubiri.
Sunt un mare sustinator al angajatului roman, care din cauza unor omisiuni ale legii sufera din cauza angajatorului. Asa cum a subliniat si dl.Freeelis legea va permite sa cereti daune daca ati suferit un prejudiciu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale ginnyy ginnyy Potrivit art. 269 (1) Cod Muncii - Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe ... (vezi toată discuția)
Daune morale costel58 costel58 As dori sa stiu daca pentru a se acoda daune morale intr-un conflict de munca este necesar ca acestea sa fie precizate in contractul individual/colectiv de ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca În situația în care salariatul se prezintă ... iza1999 iza1999 CONFLICT DE MUNCA În situația în care salariatul se prezintă la muncă pentru a discuta cu un superior pentru a-i explica personal motivul pentru care nu ... (vezi toată discuția)