avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As dori niste sfaturi si ce sanse am...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As dori niste sfaturi si ce sanse am...

Buna ziua .Am si eu nevoie de un ajutor din partea voastra si va multumesc tuturor,sunt casatorit si am doi copii am ajuns in situatia in care nu ma mai inteleg cu nevasta azi a mers sa intenteze divort,as vrea sa stiu ce sanse am ca saimi tin copii aproape de mine mentionez ca unul are 5 anisori iar celalat are 2 ani,ce conditii si ce probatoriu miar trebui sa pot obtine acest lucru,deoarece nu vreau sa ies din viata copiilor deoarece ii iubesc foarte mult si nu vreau ca ei sa creasca in preajma altui tata am indurat prea multe ca sa renunt si imi iubesc copiii.va multumesc tuturor pentru orice sfat.

Buna seara.Revin cu alte intrebari,am primit o comunicare precum ca sunt actionat in divort de sotie ce ar trebui sa fac dupa ce am primit aceasta comunicare oricum motivele scrise nu sunt cele reale si nici adevarate.As vrea daca se poate sa imi dati un sfat nu vreau sa imi car copii in aceasta mizerie vreau sa las sa fie ca ea.Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date.
Nu carati copiii nicaieri.
ce sfat doriti ? vreti sa va aparati, trimiteti intampinare si ziceti ca nu e adevarat, sotia va trebui sa probeze.. va tiganiti in instanta. Cereti desfacerea casatoriei din culpa comuna fara motivare.
Nu vreti sa va aparati si sa zice ce o vrea, puteti sa nici nu va prezentati.
vreti un sfat ? Sunati-va sotia si incercati sa ajungeti la un acord privind divortul. Apelati si la un mediator, poate daca va raspunde invitatiei ajungeti la un acord. Acesta pus pe hartie va fi depus in instanta pt a pronunta o hot de expedient.
La divortul prin acord puteti ajunge si in fata instantei. Daca la termen, veti zice ambii ca sunteti de acord cu divortul, veti divorta prin acord si pe hotarare nu va mai scrie din ce motive ati divortat.

Buna seara.Am primit acasa comunicarea de adresa si motivele actiunii de divort care nu sunt adevarate in aceasta adresa scrie numai minciuni ea de fapt si de drept divorteaza de mine avand o alta relatie pe care si facuto in timpul cand am fost eu plecat.Ce ar trebui sa fac ca sa nu imi bag copii intro mizerie pe care nu o meritam.Care sunt pasii pe care ar trebui sa ii fac sa decurga totul normal si fara scandaluri si amanari.Sa accept acele motive care nu sunt reale.Am avut poze,inregistrari si cred ca daca se poate sa scoti convorbirile de pe telefon si anumite saituri de socializare cum ar fi facebok as mai avea si acolo dovezi,dar cum am spus nu vreau sa car copii intro mizerie pe care nu e a lor,deci ar trebui sa acept toate motivele pe care le invoca ea si sa zic ca ea.Acum tre sa merg sa ii fac si eu intimpinare sau sa accept motivele si sa astept pana imi va trimite o alta hartie????va multumesc pentru timpul pe care mi l acordati.va multumesc tuturor pentru sfaturile date.:( EU SI SOTIIA LOCUIM INCA IMPREUNA.Am ajuns sa imi fie mie rusine de cum vorbeste cu mine si cum se poarta.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
giovany_m19, utilizator
Este o lupta grea, dar daca aveti probe ca minorilor le este mai bine langa dvs., aveti sanse. Trebuie sa primeze interesul lor superior. Desigur, evaluarea cazului nu se poate face decat cunoscandu -l in amanunt.
giovany_m19 a scris:

Buna seara.Am primit acasa comunicarea de adresa si motivele actiunii de divort care nu sunt adevarate in aceasta adresa scrie numai minciuni ea de fapt si de drept divorteaza de mine avand o alta relatie pe care si facuto in timpul cand am fost eu plecat.Ce ar trebui sa fac ca sa nu imi bag copii intro mizerie pe care nu o meritam.Care sunt pasii pe care ar trebui sa ii fac sa decurga totul normal si fara scandaluri si amanari.Sa accept acele motive care nu sunt reale.


Asa cum vi s-a spus si mai sus incercati sa apelati la mediator. In acest fel veti proteja copii de toata tevatura aceasta. Daca sotia doreste divortul si aveti suspiciuni ca are o alta relatie, nu cred ca vor mai exista sanse de impacare intr voi.
Incercati, ca prin mediere sa ajungeti la un acord in ceea ce priveste bunurile comune si tot ceea ce implica copii minori.
Chiar daca sotia a initiat divortul, incercarea de mediere poate veni si din partea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmeaza sa divortez, sotia ma ameninta ca nu imi va permite sa imi vad copilul cipricat cipricat Buna ziua ! Am incercat in nenumarate randuri sa gasesc un raspuns la intrebarea:CE DREPTURI ARE TATAL DUPA DIVORT,,insa nimeni nu este concret in a ... (vezi toată discuția)
Divort - locuinta copiilor- va rog un sfat Lochness Lochness Buna, as avea nevoie de un sfat referitor la situatia in care ma aflu acum, pe scurt: - sotia vrea sa divorteze, motivele invocate fiind puerile cel putin ... (vezi toată discuția)
Divort in cazul in care este un copil minor la mijloc robertxl robertxl Buna ziua, Am cautat informatii legate de acest subiect insa nu sunt foarte lamurit in aceasta privinta. Sunt casatorit insa de ceva vreme nu ne mai ... (vezi toată discuția)