avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1465 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Reporterii la moda= graseierii!!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Reporterii la moda= graseierii!!

Nu stiu daca sunt eu prea "carcotas" sau chiar este o adevarata moda(?) Observ ca mai toate televiziunile par sa se intreaca a promova reporterii care au acest defect de vorbire - (necorectat la timp de catre parinti).
La fel cu alte tipuri de defecte in comunicare si dictie, graseierea imi provoaca o stare de disconfort, care are drept rezultat final - chiar lipsa de retinere a continutului din cauza bruiajului sonor.X-(
Gresesc cumva? :( Mai exista si alte "ticuri" de dictie/constructie verbala/accentuare aiurea/logoree fada, - care va fac sa schimbati canalul sau sa inchideti sonorul pana tace reporterul "preferat"? #-o
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:46, 11 Iunie 2014
ethel a scris:

Ascultând un post de radio, la un moment dat aud crainicul spunând: "refrenuri", referându-se la o melodie. ªtiam că pluralul substantivului "refren" este "refrene", dar pentru a mă convinge că am dreptate, am intrat pe Google, totodată întrebându-mi şi colegii.

Pe vremea când un primar vestit se exprima spunând: "goagăl", îmi picase net-ul. Am vorbit la tel. cu un angajat al companiei care furnizează net-ul. Îi urmam instrucţiunile. S-a remediat problema, dar l-am rugat pe cel cu care vorbeam să aştepte până îmi apare "goagăl"-ul ! Eram influenţată de acel primar vestit, făcându-mă de minune !


Daca ati fi mauzit crainicul zicand "i'ef'ienu'i" cred ca nu v-ar fi ajutat nici "goagal-ul" sa traduceti :rofl:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca Radu Gabrian Radu Gabrian De mult timp in mass-media romaneasca si-au facut aparitia \"personaje\" care scriu sau \"emit\" pe anumite posturi de televiziune , unele cu acoperire ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre televiziuni,dar mai ales despre prestatiile si profesionalismul oamenilor de televiziune ? Radu Gabrian Radu Gabrian Am sa deschid acest subiect,cu o opinie care mi se pare deosebit de sugestiva ,emisa intr-un interviu,acordat in Gazeta Sporturilor,din 02.04.2010 de catre ... (vezi toată discuția)
Ticul verbal - expresie a lenei de a gandi elga50 elga50 Nu voi dezvolta subiectul intrucat as vrea sa aflu parerea utilizatorilor de limba romana vorbita in toate mediile, de la cel academic, pana la coada de la ... (vezi toată discuția)