avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitare minor

buna ziua. va rog sa imi spuneti ce sanse sunt ca un tata cu probleme psihice dovedite medical sa primeasca drept de vizitare minor , drept cerut dupa divort ,dupa expirare ordin de protectie in iunie 2013.
ce sanse am ca vizitarea minorului sa fie in prezenta mea?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:59, 2 Iunie 2014
Multumesc . stiu ca are nevoie de ambii parinti dar la 4 ani si jumatate a vazut suficiente lucruri urate la tatal lui , vreau pe cat posibil sa il feresc de o noua suferinta venita din partea tatalui ( parerea mea este ca pana nu aduce documente ca e sanatos nu are ce cauta langa un copil lipsit de aparare ( nu ma refer la violenta fizica) ci mai mult pe parte emotionala , vorbe urate la adresa celuilalt parinte , gesturi obscene , neglijenta, vorbe si gesturi ce il pot afecta emotional , conturarea peronalitatii etc. niciodata nu i-am interzis tatalui sa vina sa il vada , chiar am precizat ca in prezenta mea si fara sa consume alcool poate veni atat el cat si rudele din partea lui, dar pana sa piarda toate procesele nu l-a interesat sa isi vada copilul acum o face din razbunare .
ma interesa daca pot obtine vizitarea in prezenta mea si din cate am inteles se poate acest lucru baietelul fiind destul de mic si totodata si problemele tatalui de sanatate .
multumesc frumos pentru raspunsuri
Programul de vizitare poate fi conditionat de prezenta dumneavoastra.

De asemenea, pentru a fi protejat copilul , pot fi prezenti bunicii materni, spre exemplu.Dumneavoastra trebuie sa demonstrati faptul ca tatal a avut o conduita prin care a prejudiciat dezvoltarea copilului.

In cauza poate fi ordonata o expertiza psihiatrica.



Succes.
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Doamna tinaa, eu vă sfătuiesc să cereţi instanţei (nu se va admite, dar cereţi, insistaţi !!!) program de vizită în prezenţa unor autorităţi-de exemplu psiholog de la Protecţia Copilului.
Domnii tătici au dreptul de a cere program de vizită asistat, cereţi dvs. în instanţă !
D-na Mirebire are dreptate, în tot ce susţineţi, trebuie să accentuaţi efectele asupra copilului.
Există un caz în care un tată criminal, care a omorât sora mamei, deci mătuşa copilului, de care copilul era ataşat, a primit program de vizită, cică în interesul major al copilului!
Trebuie să demonstraţi că minorului îi este frică de el, că are comportament ciudat, de ex. coşmaruri când aude că tatăl va veni. Certificatul IML era folositor dacă se referea la copil, Doamne fereşte !!! Este bun pentru divorţ din culpa exclusivă a lui, pentru ordin de protecţie...
Aveţi mare grijă ca invocarea ordinului de protecţie să nu servească la programul de vizită fără prezenţa dvs., multe motivări ale instanţelor care decid luarea copilului la domiciliul tatălui se bazează pe situaţia conflictuală dintre părinţi, interesul major al copilului fiind mediul liniştit, fără certuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familie, exercitare autoritate parinteasca in comun teodosie113 teodosie113 Buna seara!In urma divortului meu copiii sunt cu domiciliul la mine si autoritatea parinteasca comuna cu dreptul fostului sot de a pastra legaturi personale cu ... (vezi toată discuția)
Extindere program vizitare stefan_71 stefan_71 Buna ziua! In prezent am un program de vizitare minor stabilit de instanta de judecata si as dori ca in anul ce urmeaza sa-i aduc imbunatatiri in sensul de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil... florian_dum florian_dum Deci: initial am vrut sa renunt la toate drepturile pt copil in favoarea sotiei, am vrut sa ii arat ca imi doresc din tot sufletul sa ne impacam, dar m-am ... (vezi toată discuția)