avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de proprietate

Buna ziua

Matusa mea care este vaduva are titlu de propietate pe 3 hectare de pamant doar pe numele ei.Ea mai are 2 copii si nu a facut succesiune dupa moartea sotului ei.
Daca vrea sa imi dea mie cu acte cele 3 hectare de pamant pentru a avea grija de ea o poate face fara probleme sau are nevoie de semnaturile celor 2 copii(asa a auzit de la un vecin)
Repet titlul de propietate este doar pe numele ei

Multumesc
Orice persoana casatorita poate cumpara orice, inclusiv un teren, fara a fi nevoie sa se prezinte la notar impreuna cu sotul sau sotia. Titlul de proprietate se emite pe numele respectivului in calitate de cumparator si se va face o simpla mentiune ca e casatorit cu..... De aceea este important, indiferent daca titlul "este pe doar numele matusii", daca era casatorita sau nu cand a cumparat acel teren, intrucat, exact cum explicat mai sus, momentul determina necesitatea dezbaterii succesorale sau nu.
Luati legatura cu un notar, prezentati actele si veti primi toate lamuririle necesare.
Nimeni nu vorbeste de cota rezervatarilor succesorali ?

NCC - CAPITOLUL IV
Rezerva succesorală, cotitatea disponibilă şi reducţiunea liberalităţilor excesive
SECŢIUNEA 1 - Rezerva succesorală şi cotitatea disponibilă
Art. 1087 - Moştenitorii rezervatari
Sunt moştenitori rezervatari soţul supravieţuitor, descendenţii şi ascendenţii privilegiaţi ai defunctului.
OfeliaTeodorescu a scris:

Orice persoana casatorita poate cumpara orice, inclusiv un teren, fara a fi nevoie sa se prezinte la notar impreuna cu sotul sau sotia. Titlul de proprietate se emite pe numele respectivului in calitate de cumparator si se va face o simpla mentiune ca e casatorit cu.....

Dupa vanzare cumparare nu se mai emite si titllu de proprietate pentru teren.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
Admin, administrator
Notiunea de titlu de proprietate este una mult mai larga si, credeti-ma, stiu foarte bine ceea ce spun.
Titlu de proprietate = Act sau fapt juridic pe care se intemeiaza dreptul de proprietate al unei persoane asupra unui lucru, ( ex. contractul de vanzare-cumparare, de donatie, mostenirea, uzucapiunea etc.).
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
Admin, administrator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in privinta contractului de vanzare-cumparare si a actului de donatie maria_miralena maria_miralena Buna ziua, X este vaduva si are 2 copii: o fata si un baiat. Baiatul este divortat, nu are copii si este cetatean al altei tari, renuntand la cetatenia ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte o mostenire? corina30 corina30 ]Avand testament, la sase luni de la decesul proprietarului (tata) am facut o declaratie de acceptare a mostenirii. Acum, dupa 2 ani si jumatate ceilalti frati ... (vezi toată discuția)