avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exproprieri HILARE - Autostrada Transilvania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exproprieri HILARE - Autostrada Transilvania

Conform HG 416/2014, publicat in MO nr. 387 ([ link extern ] .

Dupa cum se vede pe lista publicata in MO, suprafetele de teren destinate exproprierii au fost evaluate la cca. 0,15 lei/mp- 0,02 lei/mp#-o. Mentionez ca localitatea este pe drumul European E81, asadar nu este vreo mlastina parasita sau un desert.
Revenind la pret: cum este posibil ca in Romania 2014, 33 mp de teren sa valoreze cat un pahar de Cola sau un mp de teren sa fie mai ieftin decat un mp de coli A4 ?

Conform legii 255/2010, decizia de expropriere, respectiv pretul, se poate contesta in instanta (scutit de plata taxei de timbru), insa problema pe care o semnalez este de fond, adica pretul care defapt nu este un pret real......putem considera ca este mau mult o donatie.
Daca ma gandesc la Constitutia tarisoarei si la drepturile fundamentale GARANTATE...ma ia cu ameteala ”proprietatea este garantata”, ”justa despagubire” ....unde este justetea in evaluarea unui teren la soseaua europeana la un pret mai mic decat un mp de hartie ??

Caut solutii reale, in afara de cele prevazurte in 255/2010. Ce pot sa fac in speta? Sunt mai multi cetateni abuzati de stat iar orice idee, solutie, sugestie este bine-venita.

Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
pop sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 14:35, 4 Iunie 2014
E mai scumpă rola de hartie igienică într-un singur strat decât metrul pătrat de teren din Transilvania!?!

Avui nefericita inspiraţie să compar ofertele de hârtie igienică ale jucătorilor de pe piaţa cu Anexa 2 a Hotărârii de Guvern nr. 416/2014.

Se pare că cea mai ieftină hartie igienică ar fi 0,175 lei bucata fără TVA.

Iar din Anexa 2 a Hotarârii de Guvern 416/2014 alflăm că valoarea despăgubirii pentru 1400 mp de fâneaţă extravilan în Judeţul Cluj este de 193,20 lei. Asta înseamnă ... 0,138 lei/mp.

ªi m-am oprit doar la nr. crt.1 din Anexa 2.
Valoarea medie a despăgubirilor "conform Legii nr. 255/2010" (aşa grăişte ultima coloană din tabel) este de 0,748 lei/mp de teren. (total 657.617,45 lei pentru suprafaţa totală de expropriat de 878.038 mp)

Mi-ar fi ruşine in faţa judecătorului, fiindcă altminteri ... nici nu cred că ar fi mai mult de motivat într-o acţiune a expropriatului nemulţumit de cuantumul despăgubirii.




Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
romascanu, moderator
Mentionez ca multe din parcele sunt la 150-250 m de drumul european.
Chiar asa ieftina e Romania sau e o alta petarda al statului ?!
Probabil in zona nu exista politicieni proprietari altfel expropierile s-ar fi facut la alte preturi...
Personal, la aceste preturi as sfida statul cu o donatie, dar cu mentinerea dreptului la cota parte in momentul impunerii de taxe de folosire pe autostrada respectiva.
Interesanta idee.....insa casa de avocatura care poarta negocierile pt Stat nu cred ca o sa fie de-acord cu asa ceva, asa ca doar instanta ar fi in masura sa decida o cota partea in favoarea donatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expropriere pentru cauza de interes public tothelimit tothelimit Buna ziua, Speta se prezinta in felul urmator. Casa construita in anul 2011, cumparata impreuna cu teren de 400 mp2 in in luna decembrie 2011 cu 45.000 ... (vezi toată discuția)
Contestare suma despagubire pt expropriere Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Buna ziua, Pentru a contesta suma oferita de stat pt expropiere (e cazul autostrazii Buc - Brasov), e musai sa ne adresam instantei? Eu am gasit in Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Expropiere teren otopeni. nemesisd nemesisd Buna ziua, Teren cu ipoteca expropriat de catre guvern in Tunari, jud. Ilfov. Am un teren in Tunari in zona aeroportului Otopeni, La cumparare, am platit o ... (vezi toată discuția)