#-ova rog sa ma ajutati sa inteleg:
am avut actiune la judec in calitate de parat-pretentii:de la inceput, in aparare prin intimpinare am ridicat exceptia nutitatii absolute a contractului in baza caruia au fost emise facturi pe numele meu.Instanta de fond respinge exceptia fara a o motiva.la dezbaterea pe fond am probat de ce contractul este nul,am depus inscrisuri din care rezulta acest fapt.Inst de fond admite actiunea in pretentii a partii adverse,doar in baza facturilor,care nu sunt recunoscute de mine.Am introdus actiune in recurs,si totodata actiune la judec pentru constatarea nulitatii contractului.Am ridicat certificat de grefa si am depus la instanta de recurs cerere de suspendare conf.art 244 al 1 pct .La termenul acordat,judecatorul de la inst de recurs ,desi avea cererea si certif de grefa ma intreaba de ce cer acest lucru,eu raspund:deoarece actiunea introdusa de mine conf certif grefa are legatura intru totul cu speta de fata,respectiv contractul lovit de nulitate absoluta si care a fost considerat temeiul legal al actiunii in pretentii.Judecatorul ma asculta,respinge si motiveaza:deoarece actiunea depusa de mine la judecatorie nu face obiectul spetei de fata!!!!!!!!!!!!!!!!!Nu reusesc sa inteleg hotarirea judecatorului,dar mai ales motivarea acestei respingeri de suspendare#-o V-as multumi pentru lamurire
Dacă pe parcursul judecății cauzei, în cele 2 grade de jurisdicție, având motivarea de la fond cât și pe cea din recurs nu ați înțeles, în prezent e mai greu.
După părerea mea, nulitatea contractului, în faza de fond, se solicita pe cale reconvențională.
multumesc,dar tocmai de aceea am apelat la d-stra,ca nu inteleg! Ceea ce stiu este ca nulitatea poate fi invocata pe cale de exceptie sau actiune separata in constatare conf.c.p
Repet: sunt in faza de recurs,unde am cerut suspendarea pana se judeca fondul actiunii in constatare nulitate.Cererea este respinsa judecatorul de recurs motivand ca acea actiune in constatare nu face obiectul spetei de fata,desi vb de contractul in baza caruia au fost emise facturile care fac obiectul pretentiilor discutate in recurs! Aceasta motivare mai ales as dori sa o inteleg!