avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot intrerupe cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot intrerupe cic

in prezent sotia mea se afla in cic de 6 luni iar din anumite motive financiare am decis sa intru eu (sotul) in cic iar sotia sa reinceapa serviciul.sotia a mers la locul de munca pt a depune cererea insa a primit un raspuns sec:nu o mai poate primi pt ca de ceva timp se fac disponibilizari si nici nu ii poate desface contractul de munca cu o litera favorabila pt a cere somaj,iar singura solutie e demisia sau continuarea cic.Chiar nu poate primi somaj?multumesc
Cel mai recent răspuns: laura gaga , utilizator 23:34, 8 Mai 2009
Fiind o suspendare de CIM la initiativa salariatului ( cu acordul angajatorului), depinde foarte mult si de ce scrie pe cerere. Daca salariatul cere suspendarea pana cand copilul implineste 2 ani, angajatorul ar putea sa nu aprobe cererea de incetare a suspendarii CIM.
1. Sotia dvs. poate beneficia de somaj daca reincepe serviciul si este concediata cu un articol din Codul muncii care permite aceasta (v. raspunsurile colegelor mele).
2. Parerea mea: sa stea in CCC pana implineste copilul 2 ani, pentru ca nu i se poate inceta CIM. Dupa aceea vom vedea ce timpuri mai vin (si cum se mai modifica legile).
3. Un salariat nu poate obliga pe un angajator sa-l "trimita in somaj". El beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplineste conditiile legale (v. raspunsurile colegelor mele).
4.Totusi, incercati sa discutati cu angajatorul poate intelege si va ajuta.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
De ce nu se reintoarce in CCC? Pana la data la care copilul implineste 2 ani, se poate reintoarce in CCC de cate ori vrea. Este oricum mult mai convenabil decat somajul (ca si suma).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si concediu fara plata deldio deldio daca ma intorc din concediu de ingrijire copil dupa 1 an si apoi intru in concediu fara plata, care va fi indemnizatia, sau mai bine zis ce bani voi avea? ... (vezi toată discuția)
Salariata care revine din concediu crestere copil pekka pekka Va rog sa imi raspundeti daca dupa incetarea concediului de cresterea copilului pot reveni la serviciu? # angajatorul are obligatia de a ma reprimi daca pe ... (vezi toată discuția)
Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)