avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - retinere zile CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - retinere zile CO

Buna ziua!
Ma numesc Radu.
Problema mea este urmatoarea:
Sunt angajat intr-o firma de 4 ani, o firma de la care doresc sa plec.
Mentionez ca am beneficiat de cele 21 zile CO din anul 2014.
Insa, la anuntarea demisiei, Dl. Director mi-a spus ca imi va taia din salariu jumatate de zile de CO

Intrebarea mea este:
Angajatorul are dreptul sa-mi retina diferenta de CO din salariu? de indata ce am indeplinit 6 luni calendaristice pe anul 2014 si am beneficiat de tot concediul anual?.

Va multumesc,
Radu.
Cel mai recent răspuns: radumcristian , utilizator 13:14, 17 Iunie 2014
Daca ati avut concediu de 21 de zile inseamna ca ati beneficiat de tot concediul pe 2014 si da, angajatorul are dreptate sa va retina din bani din pacate. Concediul se acorda proportional cu perioada lucrata si daca dvs. ati lucrat numai 6 luni aveati dreptul numai la jumatate din concediul pe anul 2014.
Va multumesc frumos pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concediu alisia alisia buna ma numesc andrea as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine la o problema am lucrat intr-o firma de confectii 3 ani si jumatate .in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in caz de cim determinat mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie daca o persoana s-a angajat in luna noiembrie anul 2009 cu contract pe perioada determinata de 3 luni si de atunci i ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)