avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua,

Am optat pentru 2 ani crestere copil, pe 07 iulie incep munca iar copilul este nascut pe 20 august.
Incep munca cu 1 luna si 13 zile mai devreme in conditiile in care tatal copilului nu-si intrerupe serviciul pentru a sta o luna acasa cu copilul.
In acest caz, mai primesc o parte din stimulentul de insertie - pe cele 13 zile ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:49, 27 Iunie 2014
Tudor, calm, vorbiti unul pe langa celalalt.
Copilul are 1 an si 10-11 luni, doamna intreaba daca ia si pe cele 13 zile stimulent, atata. S-a intors la munca DUPA ce copilul a facut un an si inainte sa faca doi.
Nu s-a intors la munca atunci cand copilul avea 11 luni, nu.

Dupa mine, ar trebui sa primeasca, dar ar trebui sa ma ingrop in legislatia aia iar, tare mi-e urata. Asa ca poate ii raspunzi tot tu, ca esti mai stapan. Doar ca sa iei in calcul ca pruncul are 22 de luni, nu 11, la momenrtul intioarcerii mamei la munca.
1. Doamna AVLIL, eu lucrez cu materialul clientului.

2. "Izabe" a spus ca acum copilul are 1 an si 10 luni dar nu a spus cand a suspendat CCC si a reluat activitatea.


Izabe:

1. - Daca ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an si 11 luni atunci aveti dreptul la stimulentul de insertie pe perioada celor 13 zile pana implineste copilul 1 an si 11 luni.
- Ultima luna de CCC este rezervata tatalui care indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Baza legala este OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Art. 7
...
(2) Stimulentul de inserție prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
...
b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.b), dacă acestea obțin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;

3. In cazul dvs. se aplica art. 7(2), lit.b) dar numai pana la implinirea varstei copilului de 1 an si 11 luni (adica puteti beneficia de stimulentul de insertie pe cele 13 zile pana implineste copilul 1 an si 11 luni).
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie bianca_tm bianca_tm Buna ziua! Am optat pentru stimulentul de insertie din momentul de cand am inceput lucru, mai exact dupa 10 luni si 3 saptamani de concediu de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)