avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce avem de facut când împotriva unei persoane s-au ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ce avem de facut când împotriva unei persoane s-au pronunþat douã hotãrâri definitive pentru aceeaºi faptã.

Buna ziua!

Sotul meu, inchis de 9 ani, a primit in urma contestatiei lui la executare la Tribunal, la data de 17.02.2014, hotararea ramasa definitiva si irevocabila cu executarea pedepsei de 10 ani. Intre timp, penitenciarul unde sta a facut trimis catre Judecatorie dosar cu intervenirea unei legi penale noi. In urma acestei proceduri, a primit la data de 5.03.2014 hotararea si emiterea unui nou mandat de executare pentru 16 ani!, hoatarare care a si fost contestata de catre sotul meu. Saptamana trecuta a avut loc sedinta la Tribunal, si surpriza, i s-a respins contestatia" ca inadmisibila in baza art. 4251 pct.1 lit.b Cod procedură penală" !!!!!!!!!
Motivarea inca nu a fost redactata si din cate inteleg dureaza saptamani pana se redacteaza, dar avem acum 2 hotarari definitive pentru aceeasi fapta!
Ce se mai poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: laylla , utilizator 09:35, 13 Iulie 2014
Nimeni nu poate fi judecat de doua ori pt aceeasi fapta !
Daca e vorba de aceeasi fapta nu poate fi condamnat.
Vorbiti cu avocatul ca sa vada dosarul cu atentie.
Se putea face o revizuire.
E greu de spus fara a se vedea dosarul.
Din pacate, iata ca se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura arestarii dupa recurs oltul oltul dupa ramanerea definitiva a hotararii (dupa recurs) am un termen de max 10 zile ca sa depun o contestatie in anulare......dar dupa recurs dupa cat timp voi fi ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare dodonica dodonica Buna ziua! Va rog sa imi expicati; Respinge ca inadmisibilă contestaţia la executare formulată în temeiul art.23 alin.8 din Legea nr.255/2013 de ... (vezi toată discuția)
Calea de atac impotriva unei decizii penale. _Alin_ _Alin_ Instanta Tribunalului a emis o hotarare numind-o ,,Sentință'' Impotriva acestei sentinte penale, am declarat ,,Apel'' conform art. 408 CPP. Apelul a fost ... (vezi toată discuția)