Buna ziua in primul rind. Am vazut in trecere contractul de intretinere deoarece sunt interesat sa fac un astfel de contract cu matusa mea ,dar in acest contract am gasit doar benefici pt matusa mea ca si intretinut si nici o tutela ca si intretinator. Spun acest lucru din prisma faptului ca am fost patit timp de 5 ani la rind.eu locuiesc si muncesc in italia,si de 5 ani in fiecare an sunt chemat in tara de matusa mea sa imi faca actele pt casa ei cu angajamentul ca eu sa o intretin dar mereu in ultimul moment( eu fiind in tara cheluind bani pe la notar .etc) se rasgindeste.. in fiecare an ma duc in tara si cheltui in jur de 2-3 000 euro pt matusa,schimbarea geamurilor din normal in termopan ca sa fie si ea (matusa)in pas cu moda, tragera gazului si instalarea unei centrale termice pt incallzire,aer conditionat si televizor plasma(eu in italia nu am plasma )toate cerute de matusa mea cu considerentul tot mie imi ramine.Pina acuma era vorba de contract de vinzare cumparare cu usufruct viager sa o intretin pina la ultima suflare,Acum mi-a spus de acest tip de contract dar cum matusa mea este la o virsta inaintata(60 ani)este foarte nehotarita si foarte imprevizibila,ma intreb ce o poate opri ca peste n ani sa rezilieze acest contract ?Oricum intretinutul nu este obligat la plata orcarui ramburs doar cuvintul ei ca nu este intretinuta. Eu muncesc in italia cu contract de munca si deci eu nu pot lasa munca ca sa stau linga ea(lucrul dorit cel mai mult de matusa mea )eu ce voi face la batrineta fara o pensie?Fiind cele spuse si vazind conditiile din contractul de intretinere ma intreb daca mai are rost sa arunc banii pe geam sau sa ai string sa imi cumpar eu o garsoniera ceva?Care tip de contract legal imi tutelaza si mie drepturile ?
daca in 5 ani ati cheltuit 10- 15 mii fara sa aveti contract, ci doar pe vorbele matusii, pai pana moare cheltuiti 10 case. 60 de ani, nu e o varsta inaintata, poate trai linistita pana la 90 de ani si mai bine.
Nu semnati un contract de intretinere daca nu o puteti intretine constant. Poate va ganditi la un contract de renta viagera, sa ii dati o suma lunar.
Nu va zice de ce nu vrea sa faceti contract de vanzare ? ar putea avea drept de uzufruct viager, nu ati putea s-o dati afara.
Am sa ai propun din nou acest contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager(de fapt asta i-am cerut pina acuma) ,dar mi-a spus ca nici un notar din romania nu vrea sa faca act de vinzare cumparare cu usufruct viager fara ca eu sa ai platesc macar 60% din valoarea casei..Va multumesc pt raspunsurile D.-voastra .
dar mi-a spus ca nici un notar din romania nu vrea sa faca act de vinzare cumparare cu usufruct viager fara ca eu sa ai platesc macar 60% din valoarea casei
:rolleyes: ce draguta matusa, cred ca si dvs stiti ca asta e o minciuna.
Ziceti-i matusii sa ii zica notarului ca ati tot dat bani in casa si pana acum sa se tot fi adunat 60%..
Help avocati!!!
DACA ESTE POSIBIL V-AS RUGA SA MA AJUTATI CU UN SFAT IN URMATOAREA PROBLEMA:
IN URMA CU TREI ANI UNCHII (SOT SI SOTIE) TATALUI MEU MI-AU FACUT CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)