avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare def. si irev.- refuz comisie locala de fond ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare def. si irev.- refuz comisie locala de fond funciar- ce pot face?

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie:
In anul 2010 am obtinut o Hotarare judecatoreasca definitiva, care prin Decizia civila a devenit irevocabila cu Titlu executoriu pentru un teren care trebuie sa-l mostenesc de la mama mea decedata in anul 2009, reprezentand o retinere de 10% aplicata la terenul validat initial din 1991 la Legea 18. Dupa demersuri repetate la Comisia locala cat si la cea judeteana nu amreusit sa intru in posesia terenului. Am fost trimisa de la o institutie la alta timp de 4 ani.
Comisia locala avea obligatia investita de lege sa inainteze documentatia catre Comisia judeteana, dar s-a rezumat numai la indrumarea scrisa sa depun eu cererea de validare catre Comisia judeteana.
In anul 2014 am facut cerere catre Comisia judeteana de Fond Funciar cu documentatia necesara. In urma cererii Comisia judeteana a emis o Hotarare de validare pe data de 16.06.2014 (data comunicarii), conform Hotararii judecatoresti si a documentatiei depusa de mine unde am aratat de unde a fost retinut cei 10%, cu drept de contestatie in termen de 30 de zile la judecatorie. Comisia judeteana nu a solicitat si Comisiei locale sa depuna documentatia asa cum este legal ci doar a luat in considerare documentatia mea si Hotararea a fost transmisa catre Comisia locala inca din data de 02.06.2014.
Pe data de 17.06.2014 am depus si eu Hotararea comisiei judetene la Comisia locala personal si am primit un raspuns foarte scurt, verbal “nu vreau, n-am teren, da-ma in judecata”de la primar care este si presedintele Comisiei locale si de la reprezentantul OCPI in teritoriu. Este de inteles ca abuzurile vor continua ca pana acum.
Mai sunt doar cateva zile pana se implinesc cele 30 de zile cu drept de contestatie si nu stiu ce trebuie sa fac. Nu mai pot da inca odata in judecata, am deja hotarare. Am si plangere penala facuta pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, dar a primit NUP, fireste.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate cu eroare numar parcela - cum se rectifica? lazardaniel2015 lazardaniel2015 Buna ziua, Am obtinut titlu de proprietate in anul 2013 pentru un teren situat in extravilanul unei localitati, toate bune si frumoase pana la momentul cand ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren legea 18/1991 sctunning sctunning Buna ziua. In temeiul Legii fondului funciar nr.18/1991 tatalui meu i s-a stabilit dreptul de proprietate prin hotararea comisiei judetene din 1992 pentru o ... (vezi toată discuția)
Apel contestatie la executare ginberto ginberto Printr-o hotarare am obtinut dreptul de a mi fi retrocedat un teren aflat la ADS. Menţionez că hotarârea a fost dată in contradictoriu cu comisia locala, ... (vezi toată discuția)