avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cerere schimbare ordine a cauzelor in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cerere schimbare ordine a cauzelor in instanta

Am un dosar pe rol, la nr 30 din 40 pe ordinea de zi, la o instanta aflata la aprox 400 km fata de locul de munca. In aceste conditii pot sa adresez o cerere scrisa instantei sa judece cauza imediat dupa amanari avand in vedere distanta mare ce trebuie parcursa pentru a reveni in orasul in care lucrez? Cum se procedeaza? In cazul in care raspunsul este da, chiar se va da curs acestei cereri?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: IGNITE , utilizator 18:11, 16 Mai 2009
Aveti bunavointa sa ne oferiti niste informatii in plus?
Sau doar doriti sa ne verificati la cunostinte?:)
In civil daca nu esti prezent, daca partile nu sunt prezente ... stiti si dvs. ca se poate suspenda judecarea cererii de chemare in judecata.
Daca se solicita judecarea in lipsa nu se poate dispune suspendarea pricinii pe acest motiv.
In penal se poate judeca o cauza atat timp cat partile sunt legal citate. Nu exista o sanctiune de acest gen pentru o asemenea chestiune.
Daca vi se pune in vedere sa fiti prezent in penal instanta are anumite mijloace la dispozitie pentru a va aduce.
Ideea este ca in penal o cerere de judecare in lipsa nu are tocmai aceleasi efecte ca in civil. Nu trebuie facuta o asemenea cerere pentru a evita o suspendare a judecarii pricinii.

Vad ca dvs. nu doriti sa ne dati amanuntele solicitate si in ceea ce ma priveste...cam pierdem timpul.

skid row - wasted time
[ link extern ]
GabrielaA a scris:

Puteti cere si judecarea in lipsa daca nu doriti sa va deplasati acolo.

Si eu cred ca ar fi cea mai adecvata modalitate daca procesul nu prezinta complicatii.
Cat priveste cererea instanta nu este obligata sa o accepte.
Colegii de sala pot fi de acord daca sedinta dureaza 2-3 minute.
Daca procesul va dura de la 15 minute in plus pe buna dreptate nu ar putea fi de acord cu cererea.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca aveti interes personal,nu mai invocati prioritatea cu motivarea distantei.Poate fi interpretata cererea dvs.
Asteptativa rindul:),doar sunteti interesat.
Iar daca procesul nu dureaza 25 min aveti un mars. totul potrivit art. x din C.p.p.
Putem pune problema si asa. Cine stie ce instanta avem, nu?

Ideea este ca nu stim daca instanta face intr un fel sau altul...ar trebui sa vedem posibilitatile legale. Avem asa ceva...trecem mai departe. Nu avem informam omu. Si ii spunem ca totul depinde de hazard, chiar daca sunt sanse de 0,1% sau 99% sa i se admita o astfel de cerere despre care nu am stabilit daca are sau nu un temei legal. Nu?

Pentru cine pricepe.

Stone Temple Pilots- Vasoline
[ link extern ]
plush
[ link extern ]
Stone Temple Pilots- Creep
[ link extern ]
Stone Temple Pilots - Interstate Love Song
[ link extern ]
Revolution
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere neplatita de 1 an IonutCristian04 IonutCristian04 Buna ziua, numele meu este Ionut, am 19 ani. Tatal meu nu mi-a mai dat pensia alimentara din luna mai 2015, am deschis un proces in vederea rezolvarii acestui ... (vezi toată discuția)
Cerere amanare proces civil in vederea angajarii unui aparator diana225 diana225 Exista o cerere tip actuala pe care as putea sa o completez si semnez in vederea amanarii unui proces civil in vederea angajarii unui aparator ales, proces ... (vezi toată discuția)
Proces pe rol se poate suspenda? AMiY2012 AMiY2012 O cunostinta a avut un proces pe rol,sau citat martorii,dar la primul termen nu sau prezentat caci sau intelespartile sa renunte la proces,intre timp partile ... (vezi toată discuția)