avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deductibilitate cheltuieli externe asociat unic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deductibilitate cheltuieli externe asociat unic

Rog un raspuns la urmatoarea intrebare:

Sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala. Conform legii nu pot avea un contract de munca.

Urmare a unei deplasari externe in interes de serviciu sunt deductibile cheltuielile cu transportul extern, cazarea, diurna si taxiurile externe?

Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Irinel Antoniu , utilizator 18:38, 26 Februarie 2012
Au o limita deductibila=D>
VA ROG, ATI PUTEA SA PRECIZATI DE UNDE PROVINE TEXTUL "In ceea ce priveste decontarea cheltuielilor cu diurna acordata salariatilor unor societati comerciale trebuie subliniat ca aceasta se realizeaza la nivelul stabilit in contractul de munca aplicabil (individual, colectiv sau la nivel national) in cazul salariatilor sau la nivelul stabilit prin hotararea adunarii generale in cazul celorlalte categorii de persoane"? In fapt, ma intereseaza unde as putea gasi in legislatie ca Adunarea Generala estea cea care stabileste nivelul diurnei pentru un manager, de exemplu. Nu poate decide asta administratorul societatii (SRL)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare deplasare in strainatate pfa break_noon break_noon Sunt PFA, si am contract cu o firma din Germania. Cei de acolo imi cer, mai mult sau mai putin regulat (o data la 1-2 luni) sa merg la ei, pentru discutii ... (vezi toată discuția)
Diurna administrator Andi24 Andi24 Buna ziua, Diurna acordata unui administrator este deductibila la calculul impozitului pe profit? Administratorul nu are contract de munca. Multumesc1 (vezi toată discuția)
Cheltuieli deplasare. deductibilitate paolo979 paolo979 Sunt deductibile la calculul impozitului pe profit cheltuielile cu deplasarea (cazare , transport , diurna) in strainatate a administratorilor si in ce limite? (vezi toată discuția)