avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Relatii sexuale cu un minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Relatii sexuale cu un minor

Buna ziua!

Am o amica care are o intrebare privind o situatie.
Ea este intr-o lupta prin tribunale si prin declaratii la politie cu fostul sot. De curand a aflat ca fostul sot, care se afiseaza un tip foarte corect si cu comportament ireprosabil, a avut recent o relatie cu o minora (inclusiv relatii sexuale). Amica mea se gandeste ca ar scapa de o gramada de dureri de cap daca s-ar incepe urmarirea penala impotriva fostului sot pt asa ceva.

Deci dumneaei stie de aceasta relatie si aceasta fapta. Intrebarea e cine trebuie sa reclame fapta? Ea ar putea face acest denunt sau doar anumite persoane, indreptatite juridic, pot face denuntul?
Am inteles cum sta treaba cu legea si acest alin 3.
Amica nu are intentia de a-l vedea dupa gratii pe fostul sot.
Ea este foarte revoltata, evident priveste lucrurile subiectiv, este revoltata spuneam ca dumnealui afiseaza ca o persoana integra si corecta si in fapt nu e asa.

MIzeaza pe o sesizare cumva a organelor de cercetare, iar cercetarea fiind pornita astfel s-ar tempera sau sfarsi lupta dintre ea si sot, lupta care se desfasoara acum pe cale civila, ma rog, cu spetele lor.

Mizeaza sa convinga minora respectiva ca e pacalita si folosita sexual si sa accepte sa dea declaratia privind relatia dintre ea si major.

In conditiile in care minora ar putea fi convinsa sa dea declaratie (si sa dovedeasca prin convorbiri telefonice, sau mail-uri) ca a avut o relatie cu majorul, acesta promitandu-i .. nu stiu ce ii promite.. bomboane :) ce ar trebui intreprins pt a se incepe urmarilea penala?

Sau .. mai poate fi vorba de urmarire penala?
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
Tonyde, utilizator
Stimata doamna, daca ati inteles cum sta treaba cred ca subiectul este epuizat.
Faptul ca prietena nu vrea sa-l vada dupa gratii dar in acelasi timp incearca sa-i puna in carca o fapta care din prezentarea dvs nu pare sa fie infractiune, nu este deloc in regula, faptul ca incearca sa influenteze pe respectiva fata se poate intoarce impotriva ei cu implicatii penale, sfatul meu ar fi sa-si vada de treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie cu minora de 15 ani- consecinte? vlad2164 vlad2164 am 21 de ani si am o relatie cu o fata de 15 ani.parintii ei ne ameninta ca ne despart si ca o sa ajung la politie pentru corupere.fata le zice ca nu are ... (vezi toată discuția)
Act sexual de buna voie cu o persoana sub 18 ani todoranvb todoranvb Buna ziua, as dorii sa intreb care ar fii consecintele intretinerii unui act sexual cu o persoana cu care sunt implicat intr-o relatie serioasa care ar avea ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? armandonfs armandonfs Sunt confuz si as dori niste raspunsuri, am 21 de ani iar prietena mea 17 proaspat impliniti,intretinusem relati sexuale iar parinti ei nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)