avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime in munca

Am primit o adeverinta in urma concedierii mele, dar care este completata gresit la vechime in munca sunt trecute 25 de zile, in conditiile in care eu am lucrat 6 luni la ei un alt salariu ,plus nu mi s-au trecut 4 zile pe care le am avut de concediu de medical.Este legal acest lucru? Care ar fi scopul lor , ce ar avea de castigat prin completarea gresita a acestei adeverintei ? Itm ul ii poate sanctiona ca au completat gresit acest document? In plus mai este scris ca declara ca tot ce este scris in adeverinta e in conformitate cu legea...#-o Multumesc ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: tavitatavita , utilizator 12:56, 5 August 2014
Atunci aceasta trebuie sa fie durata activitatii si in adeverinta respectiva.
In adeverinta de vechime nu se trec si zilele de concediu medical.

Ati solicitat un extras REVISAL de la angajator,iar dupa obtinerea lui sa-l confruntati cu ce exista in baza de date a REVISAl-ului?
Da, am rugat pe cei de la ITM sa verifice durata contractului, si este cea corecta, adeverinta este scrisa gresit se pare.A fost o chestie de principiu si o sa le cer sa imi completeze daca vor o adeverinta cum trebuie. Pe adeverinta trebuie mentionat neaparat faptul ca am avut sanctiuni disciplinare? Stiti cumva cand ar trebui sa primesc lichidarea avand in vedere ca am primit decizia de incetare a contractului? (se primeste dupa o data anume sau in ziua obisnuita de salariu? va multumesc anticipat
In adeverinta nu se mentioneaza sanctiunile primite.

Potrivit Codului muncii, salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

Va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare gresita a cim in revisal Aur24k Aur24k Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea ,,problema,, Am constatat relativ recent,solicitand o adeverinta de vechime de la fostul angajator ,ca ... (vezi toată discuția)
demisie fara preaviz, care nu a fost acceptata kat1975 kat1975 Daca o persoana si-a dat demisia fara preaviz, pe motiv ca angajatorul nu si-a respectat indatoririle din contractul de munca (neefectuare concediu), mai poate ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru recuperare acte de la angajator corinaiulia corinaiulia Buna ziua, In urma demisie am solicitat printr-un email oficial angajatorului sa-mi elibereze actele pentru atestarea activitatii mele : fisa de ... (vezi toată discuția)