avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce am de platit in cazul retragerii unei plangeri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce am de platit in cazul retragerii unei plangeri pentru tentativa de viol

Buna ziua,

Acum o luna jumatate am fost victima unei tentative de viol (luata de pe strada, stransa de gat) care s-a intrerupt pentru ca am strigat dupa ajutor si am fost salvata de doua persoane. Inculpatul (care este un tanar student) a fost prins in aceeasi noapte si se afla in arest preventiv de atunci. Intre timp m-a cautat mama lui, a incercat sa ma induplece sa renunt. Nu il cunosc personal, dar nu imi doresc sa il am pe constiinta.
Daca imi retrag plangerea insa am inteles ca eu trebuie sa suport cheltuielile. Este adevarat? Si daca da, puteti sa imi oferiti o valoare aproximativa cat de mult ar costa? Eu am ramas fara serviciu de ceva timp si nu am surse de venit. Aceasta situatie este foarte traumatizanta pentru mine. As aprecia foarte mult si un sfat. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
amy33, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters482601 , utilizator 14:50, 6 Iulie 2018
Nu va trebuie avocat, daca ei sunt de acord cu pretentiile , veti merge la notar.
Cred ca nu ma pricep, dar nu inteleg la ce cheltuieli va referiti..ca va retrageti plangerea scuteste statul oricum de niste cheltuieli ca il tine mai mult inchis pe cheltuiala sa.
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
gi-jane2, moderator
Cheltuielile judiciare avansate de stat sunt suportate de persoana vătămată, în caz de retragere a plângerii prealabile si incetare a procesului penal, la asta se refera.
@Stoica Ioana Nu am cerut si nici nu imi doresc daune morale si materiale. Multumesc pentru toate informatiile.

@gi-jane2. La cheltuieli judiciare avansate de stat ma refer, cum a zis dl Patrascu Razvan.

Multumesc foarte mult pentru ajutor tuturor; o sa cantaresc toate aceste informatii si sfaturi.
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
amy33, utilizator
Amy33
Nu te sfatuiesc sa iti retragi plangerea deoarece prin actul tau nu faci altceva decat sa inrautatesti situatia atat pentru el (pt ca, desi mama lui a venit la tine sa te implore, faptasul nu va aprecia gestul tau si gandindu-se ca si data viitoare va avea noroc, cu siguranta dupa ce se va vedea liber, va incolti in minte-i bolnava sa savarseasca dinnou fapta reprobabila insa de data aceasta isi va lua masuri de siguranta sa o si duca pana la capat fara sa mai fie intrerupt), cat si pt tine, fiindca, si te rog sa te gandesti mai mult la acest aspect, daca s-ar fi ajuns la terminarea faptei familia ta nu ar fi fost demolata moral in frunte cu tine?
Lasa deoparte faptul ca vei plati cheltuielile si gandeste-te ca legea este facuta pentru a pedepsi aceste infractiuni si nu pentru a scapa nepedepsiti astfel de oameni fara suflet si constiinta.

Alte discuții în legătură

Impacarea penala la notar - controverse cezarad cezarad Am o intrebare. Daca de pilda, pentru o infractiune de vatamare corporala (infractiune pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face la cerere), ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale cristinaeli cristinaeli vreau sa stiu daca se poate si cand se poate retragerea plangerii penale pentru violare de domiciliu si tulburare de posesie?in cazulin care o retrag, eu pot ... (vezi toată discuția)
Viol - agravanta, impacarea partilor ela76 ela76 Cineva m-a informat ca, in cazul violului, impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Dupa cate am vazut eu, doar retragerea plangerii prealabile in cazul ... (vezi toată discuția)