avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reevaluare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reevaluare

Contabilul unei societati poate face reevaluarea cladirilor pe baza indicilor de inflatie ?
Intocmeste un raport de reevaluare, aprobat prin P.V., sau Hotararea Actionarului unic.
Este valabil acest raport la impozite si taxe, pt. a plati impozit mai mic ?
Legea 82 si Hot.1752 prevede ca reevaluarea se face, de regula. de evaluatori autorizati sau de specialisti tehnici din cadrul firmei...
Va referiti la::
Ordin 1752/2005
7.2.5.1
(2) Elementele dintr-o grupa de imobilizări corporale se reevaluează simultan pentru a se evita reevaluarea selectivă şi raportarea în situaţiile financiare anuale a unor valori care sunt o combinaţie de costuri şi valori calculate la date diferite.
(3) Dacă un activ imobilizat este reevaluat, toate celelalte active din grupa din care face parte trebuie reevaluate, cu excepţia situaţiei când nu există nici o piaţă activă pentru acel activ.
(4) O grupa de imobilizări corporale cuprinde active de aceeaşi natură şi utilizări similare, aflate în exploatarea unei entităţi.
(5) Exemple de grupe de imobilizări corporale sunt: terenuri; clădiri; maşini şi echipamente; nave; aeronave etc.
(6) Reevaluările trebuie făcute cu suficientă regularitate, astfel încât valoarea contabilă să nu difere substanţial de cea care ar fi determinată folosind valoarea justă de la data bilanţului.

:kissing:
Da!
Multumiri !
Cu multa placere! :yeah:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare terenuri,instalatii tehnice,mijloace de transport,birotica marian diaconu marian diaconu Cand este legal sa se inregistreze in contabilitate a reevaluarilor: 1)La balanta din luna in care s-a efectuat reevaluare sau 2)la bilantul anual? (vezi toată discuția)
Raport reevalauare cladire contawest contawest Buna ziua, Va rog frumos un sfat la urmatoarea situatie S-a efectuat la 31.12.2013 o reevaluare la cladire.In aceasta grupa la constructii a fost inregistrat ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire avas avas Buna ziua, Am o cladire pe firma , reevaluata in noiembrie 2011. Am mers la TAXE SI IMPOZITE , ca sa inregistrez reevaluarea si mi-au zis ca reevaluarea ... (vezi toată discuția)