avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ca sa iau licenta de transport, trebuie sa fiu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ca sa iau licenta de transport, trebuie sa fiu administrator in firma?

Buna ziua! As avea mai multe intrebari, tinand cont ca nu este domeniul meu. Am deschis acum un an o firma cu tatal meu, in care suntem asociati 50-50, dar si administratori. Problema este ca eu sunt cea care va lua licenta de transport,intr-ucat tatal meu este stabilit in Franta (iar activitatea tot in Franta se va desfasura), doar ca eu as vrea sa ma retrag,sa nu mai fiu administrator si sa raman doar asociat, pt k nu vreau sa fiu buna de plata. Mentionez ca eu vreau doar sa il ajut, tocmai de aceea nu as vrea sa am multe obligatii. Spuneti-mi, va rog, care este raspunderea mea daca as fi, atat asociat, cat si administrator in aceasta firma si, care ar fi raspunderea daca as fi doar asociat? Care sunt pasii de urmat pt a ramane doar asociat? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ROXANA IONELA HRISOVESCU , Consilier juridic 21:34, 28 Martie 2016
In cazul in care sunteti administrator al unei societati, veti raspunde personal fata de societate pentru prejudiciile rezultate din infractiuni sau abateri de la dispozitiile legale, pentru abateri de la actul constitutiv si pentru greseli in administrarea societatii.
In cazul in care sunteti asociat veti raspunde personal in limita participarii Dvs. la constituirea capitalului social al societatii.
Pentru a schimba administatorul unei societatii se depun la ORC urmatoarele documente:
-hotarare AGA de retragere a administratorului si numire a altui administrator
-act constitutiv reactualizat
-declaratiile noului administrator si specimenul de semnatura
-cereri, declaratii model 3.2, taxe, copie CI noul administrator
Buna ziua,

Sunt de acord cu interventia anterioara, exceptand ultimul rand (declaratie model 3.2?!).

Completez informandu-va ca firma este cea care va lua licenta de transport, nu persoana, iar firma trebuie sa numeasca un manager de transport pentru a fi licentiata.

Succes!
Pt retragere asociat sau pt numire/ revocare administrator nu este nevoie de nici o declaratie model 2 sau model 3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Documente necesare retragere administrator din firma criston84 criston84 buna, ma poate ajuta cineva cu informatii legate de documentele care trebuie completate la retragerea unui administrator din firma. multumesc (vezi toată discuția)
Retragerea unui asociat din srl felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Cazul este in felul urmator: 3 asociati, dintre care unul este ales ca si administrator (are si 50%, ceilalti 2 asociati au cate 25 % ... (vezi toată discuția)