avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire conturi bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire conturi bancare

Buna ziua,
problema mea este urmatoarea: am o poprire a conturilor mele bancare, mai exact 3 conturi, la banci diferite, printre care si contul de salariu. Suma popririi fiind mai mare dacat salariul lunar, mi-a fost blocat tot venitul, desi legal stiu ca nu se poate lua mai mult de o treime, in ideea -cred eu- de a lasa persoana in cauza sa aiba din ce sa traiasca restul lunii, urmanad sa se ia acea treime lunar pana se acumuleaza suma.nu? intrebarea mea este cum ma ajuta pe mine faptul ca mi se ia doar o treime, daca mi-a fost blocata toata suma si n-o pot folosi. Si a doua intrebare este cat de normal sau legal este faptul ca mi-a fost luata acea suma din toate cele 3 conturi (deci de 3 ori) iar acum eu trebuie sa umblu sa-mi recuperez banii.
As vrea sa stiu daca am vreo lege de partea mea, deoarece intentionez sa dau institutia respectiva in judecata.
Astept opinia dumneavoastra. multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 19 August 2014
Cuantumul de 1/3 se refera la poprirea pe salariu, poprirea pe conturile bancare, e o alta forma de executare, in conturi puteti avea venituri din alte surse si pot fi executate in totalitate.
mai departe, vb lui @trandafir, aveti de umblat pt a dovedi ca sunt bani din salarii, ca v-au retinut suma de mai multe ori si pt a va recupera banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Poprire ilegala??? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Am o problema deosebita cu banca unde eu lunar incasez salarul.pe card. In urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile m-i sa instituit o ... (vezi toată discuția)
Poprire bancara craft craft BUna ziua, Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult ... (vezi toată discuția)