avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituirea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituirea somajului

pe data de 08-07-2011 am fost disponibilizata de la CFR MARFA am intrat in somaj ! Pe data de 12-04-2012 am revenit in unitate pe functia detinuta anterior conform unei hotarari judecatoresti cu toate drepturile salariale anterioare!! Pe data de 08-08-2014 am fost din nou disponibilizata de la CFR MARFA mergand sami depun actele la somaj , mi sa spus ca sar putea sa nu mai ridic somajul pentru ca in momentul reangajari in data de 12-04-2012 nu mi sa terinut somajul in momentul reangajari!! ESTE normal sa mi se retina somajul din 2014 pentru somajul din 2012!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:19, 27 August 2014
Daca greseala apartine somajului sau societati cfr marfa deoarece au fost instiintati este normal ca eu sa suport consetintele pentru greseala birocratiei ?? exista vro cale de atac in instanta de a numi mai restitui somaju pe 2012
patrasescu_ionica a scris:

de cand m-am reangajat somaj nu am mai luat am luat decat 9 luni cat a durat procesul cu CFR marfa pana in momentul reintegrari !! ce trebuie sa mai restitui eu???

Doamna/Domnule, prin castigarea primului proces cu CFR ati fost reintegrat in munca exact ca si cand nu ati fi fost concediat niciodata. Asta scrie in hotararea dvs. si asta se intampla cand contestati concedierea. SE anuleaza concedierea, adica se cosidera ca nu ati fost data afaa niciodata si in tot timpul cat a durat procesul ati se considera ca ati fost salariata. De aia CFR v-a si platit retroactiv salariile pe durata procesului.
Prin urmare, fiind considerata retroactiv salariata, nu puteati fi si somera in acelasi timp. De aceea tot ajutorul de somaj pe care l-ati luat este necuvenit, pentru ca nu puteti avea si somaj si salriu in aceeasi perioada de timp.

Este vorba nu numai de sumele de dupa ce ati castigat procesul (daca ar fi existat), ci si de cele 9 luni din urma, cat a durat procesul.
Nu este vina functionarilor ca v-au dat somaj (ca doara l-ati cerut) si nici ca ati gastigat procesul. La data cand v-au dat somaj nu se stia ca veti castiga procesul, doara nu era sa va tina in loc cu somajul pana se termina litigiul. Dvs. trebuia sa va fie clar de la inceput ca daca veti castiga procesul (si veti primi salriile pe cele 9 luni si statutul de salariat inapoi si pentru viitor, si pentru cele 9 luni din urma) veti da somajul necuvenit inapoi. Imi pare rau ca nu ati stiut acest lucru, dar el ramane ca realitate.
Daca ati anuntat in scris AJOFM-ul ca ati fost reangajat si ei v-au acordat in continuare somajul, atunci greseala este a lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pastrez somajul pana la terminarea acestuia? AnastasiuLaura AnastasiuLaura Mentionez ca am fost data afara din societate pe motive de reducere a cheltuielilor firmei (ceea ce este o mare minciuna). Am intrat in somaj si am dat firma ... (vezi toată discuția)
Concediere legala sau nu? BlaKy BlaKy Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza sa dea afara aproximativ 50 de oameni intr-o luna, fara sa fie declarata concedierea colectiva la ITM. Este aceasta ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca Mb2122 Mb2122 Buna ziua! Sunt in proces cu firma la care am lucrat pentru modul in care s-a facut concedierea. Am 3 intrebari pentru dumneavoastra: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)