avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura citare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura citare.

Buna seara ! Care este termenul limita pentru indeplinirea procedurii de citare in comercial?
Daca nu se indeplineste procedura de citare se acorda fara discutii un nou termen de judecata?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:03, 21 Mai 2009
Nu conteaza difeenta dintre data trimiterii si data primirii... Conteaza diferenta dintre data primirii si termenul de judecata. Care, in functie de natura cauzei, poate fi de 15 sau 5 zile.
Termenul e pe zile libere, adica se numara, efectiv, 17, respectiv 7 zile (cam asta e maxim, depinde cum cad zilele nelucratoare) pana in ziua dinaintea termenului fixat.
Am primit citatia pe data de 20 mai si termenul de judecata este pe data de 5 iunie !
Este procedura? Este un proces pe fond!

multumesc
Este. Aveti 15 zile pline intre 20 mai si 5 iunie. (prima zi care se numara e 21 si ultima este 4 iunie).
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta la sedinte a inculpatului, in procesul penal tija tija Buna ziua, Am un proces penal pe rol, suntem in faza cercetarii judecatoresti, iar in urma cu 3 luni instanta a dispus ca nu mai suntem obligati sa ne ... (vezi toată discuția)
Prezenta partilor intr-un proces. planoristul planoristul Accident rutier cu victima decedata. Inculpatul nu se prezinta la termene fiind reprezentat de fiecare data de avocat desi este acuzat de ucidere din culpa ... (vezi toată discuția)
Procedura de citare oltul oltul daca nu am fost prezent in ultimul termen (penal) dar am avut avocat angajat si ea a fost prezenta,nu am primit citatie....pot sa zic ca am termen in ... (vezi toată discuția)