avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica intre copii minori-cum se ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica intre copii minori-cum se procedeaza in mod legal?

Fiul meu,in varsta de 13 ani a fost lovit de un alt copil de 14 ani in zona genitala , acuzand dureri severe pana in abdomen.Am fost la medic,i-a fost acordat primul ajutor de urgenta, durerea s-a ameliorat, apoi am revenit la domiciliu,diagnosticul fiind de :Traumatism scrotal si testicular prin lovire(fara ruperea testiculara si hemoragie)
Cum se procedeaza?se face reclamatie la Politie?Pot obtine un ordin de restrictie impotriva acelui copil, sa nu se apropie de fiul meu si sa il agreseze mereu ?
Mentionez ca nu este prima data cand acel copil este agresiv atat fizic dar si verbal. Are reclamatii si la scoala unde invata.
Va rog mult sa-mi spuneti care este metoda de a ,,stavili'' agresivitatea acestui copil de doar 14 ani in mod legal.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 13:02, 18 Mai 2022
Multumesc mult tuturor celor care au raspuns pentru sfaturi.
Am incercat actiuni de mediere in antecedente,cu impacarea copiilor,adica fiul meu sa lase de la el,sa nu-l ignore la joaca, dar celalalt copil devine agresiv la orice cuvant care nu este pe voia lui. Am avut discutiii cu parintii copilului,insa cred ca agresivitatea este prezenta in aceasta familie,deoarece nu li s-a parut a fi ceva foarte grav,chiar daca s-a ajuns la spital in urma incidentului .Din acest motiv am cerut indicatii pentru a incerca. calea legala,poate asa vom reusi sa-l facem sa constientizeze gravitatea faptelor sale. Socul dureros ,trauma psihica a fiului meu (deoarece s-a speriat enorm ),repercursiunile pe viitor ale acestui traumatism si schimbarea mentalitatii fiului meu ca ,,atacul este cea mai buna aparare",m-au determinat sa recurg la calea legala.
Este necesar sa inteleaga ca exista legi,iar violenta nu trebuie rezolvata prin violenta.
Va fi neplacut sa urmez aceasta cale ,mai ales pentru copii,;voi tine cont si de dorinta fiului meu daca este dispus sa vorbeasca cu politistii.

Ajutorul acordat ma va ajuta sa ma decid in privinta incidentului.

Probabil copilul agresor ar trebui supus unei expertize medicale psihiatrice, părinţii ar trebui să facă demersuri în acest sens. ªi conducerea şcolii unde acesta învaţă ar trebui să ia atitudine.Chiar în eventualitatea unei plângeri penale, s-ar putea dispune o evaluare sub aspect medical psihiatric, pentru a se constata dacă a acţionat având discernământ.Dacă nu are discernământ nici nu poate fi tras la răspundere penală, însă poate fi obligat la tratament medical. Este cert un copil cu un comportament deviant şi nu răspunderea penală ar fi calea eficientă pentru a-l aduce pe calea cea bună, ci ajutorul de specialitate. Pentru că, să fim serioşi, sunt şi unii adulţi pe care nici răspunderea penală nu-i potoleşte de agresivitate.Acolo este vorba de o periculozitate care se poate manifesta oricând, faţă de oricine, câtă vreme agrsorul nu se va trata.
Am discutat cu cei de la spital ,inclusiv si cei de la Medicina legala si au fost de parere ca trebuie discutat cu parintii copilului agresor,in privinta unui consult de specialitate, deoarece sunt reactii prea agresive atat din punct de vedere fizic cat si verbal pentru un copil de 14 ani. Nu am depus reclamatie la Politie deocamdata, dar daca parintii nu vor coopera si nu vor lua masuri pentru a corecta comportamentul copilului lor ,aceasta reclamatie va fi un ,, rau" necesar.
De data aceasta fiul meu a iesit ameliorat, desi pe viitor nu suntem siguri de urmarile acestui traumatism, dar putea fi mai grav .Sper sa pot schimba in mod pozitiv atitudinea acestui copil, sa constientizeze ca utilizarea acestei metode (agresiunea fizica) nu ii va fi utila , ci daunatoare.

Multumesc mult, mi-ati fost de mare ajutor.Intr-adevar, daca actionezi sub impuls de moment poti gresi ,sau nu iei deciziile foarte bune.Trebuie aflate si opiniile obiective.
In penal eu nu va cotez cu sanse.
Va recomand un proces civil.
Parintii vor raspunde pentru fapta copilului.
Suferinte sigur au existat si puteti proba.
Cuantumul despagubirilor este mai greu de lamurit.
Ar putea exista si situatia ca parintii sa deschida si ei proces in nume propriu.
Aici avocatul dvs. va trebui sa studieze jurisprudenta in functie de localitatea unde va avea locprocesul.
Buna ziua,
eu cred ca medierea pe cale amiabila isi are rostul intre doua persoane adulte implicate in proces.
Parintii se pot intelege astazi, iar maine copilul bataus il poate lovi din nou pe celalat, mai ales ca are antecedente de acest fel si cu alti copii. O plangere penala la politie este indicata in acest caz mai ales ca exista si un raport medical.
Astfel daca copilul bataus loveste iar se poate solicita mutarea lui la alta scoala!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)
Copilul meu este supus zilnic bullying-ului la școală. am vorbit cu părinții copilului agresiv, dar situația nu s-a ameliorat deloc. ce demersuri trebuie să fac? cosmon2004 cosmon2004 Buna ziua, Copilul meu este supus zilnic violentelor de tip buillying!!! Am vorbit cu parintii copilului agresiv dar situatia nu s-a ameliorat deloc! Ce ... (vezi toată discuția)
Bataie minor felix76 felix76 buna ziua, sunt 2 incidente: 1 in urma unei dispute in scoala, copilul meu i-a dat o palma unui alt copil, acesta acuza dureri in zona maxilarului si tamplei. ... (vezi toată discuția)