avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturile unui femei care lucreazã in austria
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturile unui femei care lucreazã in austria

buna ziua,puteți sa-mi spuneți va rog daca sotia mea care lucreaza in Austria forme legale ca ingrijitoare va pute beneficia de prenatal si post natal? MA REFER LA DREPTURILE SALARIALE TOTODATA AM AUZIT CA AR AVEA DREPTUL SI LA CONCEDIU DE MATERNITATE PLATIT VA MULTUMESC,AȚTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA ȘI DACA SE POATE SA NE INDRUMATI CA NU STIM CE TREBUIE FACUT(SOTIA ESTE GRAVIDÃ)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 5 Septembrie 2023
Conscediul postnatal este de minim 42 de zile ,pentru care primiti indemnizatia aferenta.

Incepand cu a 43-a zi de la nastere,puteti depune actele pentru indemnizatia CCC.

Drepturile prevăzute de OUG nr.111/2010, reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, se acordă pe bază de cerere, însoţită în mod obligatoriu de:
a) copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoana care primeşte documentele;
b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru caresolicită dreptul, pentru situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2);
c) actele doveditoare care să ateste îndeplinirea perioadelor prevăzute de art. 2;
d) dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e) dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru
creşterea copilului;
f) orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.


Art. 14 din OUG nr.111/2010:
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă,
reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, şi documentele din care rezultă
îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei,
oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza căreia
solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.
.....
Bună ziua, o întrebare am și eu legat de postnatal... Dacă am lucrat în Austria de unde primesc wochengeld dar nasc în Anglia, este posibil după naștere să depun actele pentru postnatal în Austria, precizez că în Anglia vreau decât să nasc, după care să mă întorc în Austria, este posibil să primesc bani pentru creșterea copilului?? Mulțumesc! O zi bună
Bună ziua! Am și eu o întrebare. În februarie2021 ies din Karentz. As putea sa îmi depun actele pentru șomaj dupa? Menționez faptul ca nu mai vreau sa ma întorc la fostul loc de munca și nu am cu cine sa las copilul. Cum as putea sa procedez? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2020
Alinalz., utilizator
Bună ziua, îmi puteți spune va rog dacă nasc în România mai beneficiez de concediul prenatal? Lucrez încă ca și ingrijitore in Austria și sunt însărcinată dar nu as vrea sa nasc aici. Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri.

Alte discuții în legătură

Daca lucrezi in austria ca si ingrijitor batrani Lcami Lcami Buna ziua lucrez in Austria de mai bine de 1 an ca si ingrijitoare batrani cu contract de munca (imi platesc asigurarea si pensia) trimestrial. Imi platesc ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - perioade asimilate SERADOM SERADOM Buna seara. Situatia este in felul urmator: Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii februarie 2013 inceputul lunii martie; eu nu mai am nici un venit din data ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? ContSters244341 ContSters244341 Buna ziua m-am angajat si eu de doua luni si acum am aflat ca sunt gravidabeneficiez si eu de prenatal ?Daca nu beneficiez cum fac pot sa ma intorc la servici ... (vezi toată discuția)