avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... refuzul parintelui, drept de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

refuzul parintelui, drept de vizita minor

Buna ziua,
apelez la dumneavoastra cu o intrebare. Eu si fostul meu sot am depus o cerere de divort, fara motivare, in care am specificat faptul ca fiul nostru minor va avea domiciliul la tatal sau, autoritatea tutelara va fi exercitata de ambii parinti, eu voi plati lunar "pensie alimentara" pentru copil iar copilul va veni in vizita la domiciliul meu jumatate din vacante. In cerere am omis sa specific faptul ca domiciliul meu este in Belgia. Primul termen va fi pe 18 septembrie, eu neputand fi prezenta am imputernicit-o pe sora mea sa ma reprezinte la termen. Intrebarea mea este, in cazul in care tatal copilului refuza sa faca imputernicire pentru ca acesta sa paraseasca teritoriul tarii in perioada vacantelor, eu cum il pot obliga? Sau ar fi mai bine ca la termen sa specific faptul ca domiciliul meu este in Belgia iar copilul va trebui sa vina aici in vacante? Momentan, eu si sotul meu ne-am inteles in privinta tuturor aspectelor dar as dori sa fie totul clar si in hotararea instantei, sa nu ma trezesc mai tarziu ca nu-mi pot vedea copilul din cauza ca tatal nu ar face imputernicire sa poata parasi teritoriul tarii. Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:59, 3 Septembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Completati-va cererea, veti specifica unde aveti domiciliul si ca vizita se va desfasura in afara tarii anual in acea perioada, asta ca si hotararea sa fie calara, incat sa nu mai fie nevoie de acordul tatalui.
Tot in hotarare sa fie scris ca tatal sa se ocupe si de depunerea actelor pt pasaport si de ridicarea pasaportului copilului ca vizita sa poata avea loc.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Din pacate la mediator nu am cum sa ajungem impreuna pentru ca eu nu sunt in tara si nici nu ma intorc prea curand. Mai degraba voi completa cererea la primul termen in instanta. Pentru obtinerea pasaportului nu m-am gandit dar voi specifica si acest lucru. Multumesc. Ramane neclar pentru mine un lucru: daca specific si aceste aspecte in cerere, copilul va putea calatori in afara tarii si fara acordul tatalui in perioada vacantelor? Se va poate opune in vreun fel? Copilul va putea calatori, insotit de un adult bineinteles, doar in baza horararii judecatoresti? Va multumesc.
pt a incheia un acord de mediere, nu trebuie sa fiti in aceeasi camera, poate fi facut si de la distanta.
Copilul nu are cum sa calatoreasca neinsotit, daca veti cuprinde cat mai multe elemente.. cine il va insoti, perioada.. va iesi in baza hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minor, parinti despartiti, fara hotarare de incredintare uglyduckling uglyduckling buna ziua! va rog sa-mi explicati sa procedez ca sa merg cu fiul meu intr-o vacanta in strainatate. noi parintii suntem despartiti dar nu ne-am judecat pentru ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez in acest caz??? julius jr julius jr Doamna Romanca stabilita in Italia cu un copil minor{6 ani},provenit dintr-o casatorie anterioara,incredintat spre crestere si educare mamei sale prin ... (vezi toată discuția)
Drept minor de a calatori singur brenda70 brenda70 Buna ziua, Fiul meu are 17 ani, locuieste cu parintii mei in Romania si ar vrea sa vina in vacanta la mine, eu lucrez inafara tarii Sunt divortata si ... (vezi toată discuția)