De pe urma mamei mele decedata in Februarie 2009 am ramas 3 mostenitori. Doi copii si sotul. Din ziua in care am fost anuntata ca mama a murit ( locuiesc in strainatate) tatal mi-a spus ca o inmormanteza repede si ca nu am cum sa ajung la timp, (Mama a murit pe 20 si au inmormantat-o pe 22) dar ca sa ii trimit cat mai repede procura ca vrea sa vanda masina si casa de la tara. Mentionez de asemenea ca am fost in tara de doua ori de cand mama s-a imbolnavit( ultima oara in septembrie 2009 si am stat o luna intreaga). Am platit doctori, medicamente, lasat bani pentru cheltuieli de inmormantare si lasat totul pregatit pentru inmormantare cu chitante si instructiuni ce si unde trebuie mers cand se va intampla...
Am avut multe neintelegeri cu tata care si-a adusin casa o femeie foarte dubioasa chipurile sa o ingrijesca pe mama. Am anuntat si politia de acest abuz dar din pacate a trebuit sa plec si acum cand mama a murit am trimis inputernicire pentru dezbaterea succesiunii dar nu tatalui meu ci finului meu deoarece numai in finii mei mai pot avea incerdere...din pacate.
La succesiune tata nu a declarat toate bunurile. Nu a declarat masina si pamantul de la tara , mostenire a mamei de la parintii ei. Tata a declarat ca bunurile s-au vandut de mult si ca a avut imputernicire. Stiu sigur ca nu a avut nici o imputernicire decat pentro o alta masina care intradevar s-a vandut cand mama era bolnava. Din pacate nu am acte sa dovedesc ca bunurile inca exista si sunt pe numele mamei.
Cum pot obtine actele pentru aceste bunuri? Masina Dacia Logan si pamant. Din pacate tata a tinut asunse de mine toate actele si nu stiu unde e pamantul ci doar banuiesc.
In succesiune a fost trecuta casa de la tara Acum mai bine de o luna tata mi-a spus ca a gasit cumparator cu 700 milioane apoi a zis ca are un perete cam crapat si ca a facut precontract pe 500 mil si ca i-au dat avans 100 mil si cand au mers la notar tata a declarat ca pretul a scazut la 400 milioane. Imputernicitul meu nu semnat ca stia de la mine ca nu sunt de acord sa vad sub 500 mil. Azi am primit amenintari de la tata ca notarul i-a spus ca ii face vanzare numai pe partea lui si a fratelui care este de acord cu orice pret( fratele meu este alcoolic si nu a avut un servicu stabil de ani de zile) Tata mi-a spus ca eu o sa raman cu o camera si o bucatica mica de teren pe care oricum noul proprietar o sa le folosesca ca eu nu sunt acolo si ca eu nu o sa mai pot face nimic cu camera care imi revine.
Este posibilasa ceva? Poate notarul sa faca vanzare pe cota tatalui fara iesire din indiviziune fara nimic?
Am dreptul sa cer sa fie trecute in succesiune dupa ce a fost dezbatuta bunurile pe care tata nu le-a declarat si cum daca nu am acte?
Va multumesc mult si va doresc numai bine.
Stela P.
pamantul primit mostenire de la parinti de catre mama dvs. este bun propriu chiar daca l-a primit in tim[ul casatoriei . tatal dv snu putea vinde acest pamant decat daca mama dvs l-ar fi imputernicit in acest sens .
este cam greu de aflat starea juridica a terenului respectiv, daca dvs nu cunoasteti macar orasul/comuna in care se afla situat acesta .
dar din moment ce l-a primit mostenire de la parinti putem sa presupunem de ex ca este vorba d eun teren din comuna unde au domiciliat parintii mamei dvs .
si at puteti merge dvs ori un imputernicit la primarie in acea comuna si sa afle detaliile necesare . apoi puteti cere eliberarea de copii etc .
in ceea ce priveste masina , chiar daca era pe numele mamei , fiind dobandita in timpul casatoriei , este bun comun.
insa tatal dvs nu o putea vinde fara consimtamantul celorlalti mostenitori, dvs si fratele dvs .
dar spuneti ca l-ati mandat printr-o procura in ceea ce priveste masina, cas a de la tara si dezbaterea succesiunii .
referitor la succesiune, fiind vorba de o casa din timpul casatoriei , tatal dvs are dreptul la jumatate +1/4 , iar dvs si fratele aveti restul.
daca viitorul cumparator doreste sa cumpere desi nu s-a facut iesirea din indiviziune poate face ascet lucru .
dvs puteti cere in instanta iesirea din indiviziune ulterior ori inainte . nu prea aveti ce face in acest caz, tatal dvs detinand cea mai mare parte din imobil .
puteti cere sa vi se dea suma de bani aferenta cotei din casa mostenite pe urma mamei .
iar daca faceti rost de actele privind pamantul mostenit de mama dvs ., puteti merge la notarul unde s-a dezbatut succesiunea si sa cereti suplimentarea certificatului de mostenitor .
Succesiune
anicel
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema de succesiune:
Parintii mei au locuit intr-un apartament de 4 camere pana acum cativa ani cand mama a ... (vezi toată discuția)