avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

buna ziua. sotul meu a fost ieri victima unei talharii la targ vitan la ora 12. Dupa 1 minut a trecut un echipaj de politie , pe care l-am oprit. Nu a facut nimic la fata locului, nu a intrebat pe nimeni nimic, si l-a luat pe sotul meu la sectie sa depuna o plangere. Eu am venit cu trei martori carora nu le-a acordat prea mare atentie domnul anchetator, cu toate ca au vazut agresorii si stiau masina cu care acestia au plecat, chiar si nr de inmatriculare. Pentru recunoastere au adus doua planse pe care erau cate 8 fotografii care nu aveau nici cea mai mica asemanare cu cei descrisi de noi. Aceasta "ancheta" a durat 8 ore, apoi, la solicitarea nostra de a ne arata alte fotografii cat de cat mai apropiate de varsa si semnalmentele celor descrisi, domnii politisti ne-au spus ca s-a blocat calculatorul. Noi credem ca se stie despre cei doi, pt ca fac parte dintr-un clan vestit din zona Aparatorii Patriei , iar anchetatorii nu vor sa se complice cu o "simpla talharie", cum spun dansii. Tin sa mentionez ca sotul meu a fost batut si lovit cu manerul unui cutit de aproximativ 20 cm lungime,apoi i s-au smuls banii din mana. Ce este de facut in acesta situatie?
Cel mai recent răspuns: iancu ionel , utilizator 19:08, 25 Septembrie 2014
Ce trebuie facut pt a vedea mai multe poze din albumul politiei?


Solicitați acest lucru, ca fiind în beneficiul descoperirii infractorului.
adelam31 a scris:

Si unde sa formulez aceasta plangere pt ca cei de la sectia de politie nu ne baga in seama de parca noi am fi talharii...


Faceti un memoriu la MAI, in atentia ministrului. In memoriu descrieti tot ce ne-ati spus noua si o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire. Tonul sa fie ferm, nu incepeti cu "subsemnatul". Va treceti datele de contact in antet, scrieti:
Ministerului Afacerilor Interne,
In atentia: d-lui Gabrile Oprea, ministru,
Subiect: neglijenta si rea vointa in indeplinirea sarcinilor de serviciu a unor agenti de politie.
Domnule Ministru,

La data de ...
......

Memoriul dvs, va veni direct in capul comandantului sectiei de politie in cauza, cu rezolutia ministrului. Langa el, o multime de alte rezolutii ale sefilor mai mititei, plus niste "felicitari" in limbajul specific al "militienilor", fiindca in politie au mai ramas o multime. Daca nu aveti abilitatea de a scrie, rugati pe cineva; din cum va exprimati ei vor intelege la ce categorie jucati si va vor lua in seama in consecinta. De aceea v-am spus sa nu incepeti cu "subsemnatul", ca dvs. ii cereti socoteala ministrului, pe care-l platiti, nu sunteti anchetata.
Intre timp ancheta va merge inainte, aici trebuie sa le lasati si lor putin timp, dar vor lucra sub presiune.
Foarte pertinent sfatul dvs ...dar , eu as zice sa se inscrie in audienta la seful politiei cu un avocat alaturi , cred ca ar fi mai rapid efectul , orice sesizare pe care am facut -o chiar in regimul armelor si munitiilor dar si in altele... doar dupa 4 luni au fost cat de cat , ''rumegate '' si apoi un raspuns in sictir
eu v as sfatuii sa da ti in judecata - prin ordonanta presidintiala - ''OBLIGATIA DE A FACE " o[b]bligatia de a-si face datoria - VA TREBUIE UN AVOCAT F UITE / DIBACI
circa de politie la care ati depus plangere si in paralel o plangere la parchetul de pe langa care sunt arondati pe numele politistilor cu care ati interactionat , parerea mea ...
intr un fel POLITIA ROMANA ESTE STAT IN STAT - este o lupta surda , intensa si fara prea mari sorti de izbanda - ESTE INCONJURATA DE O PROSTIE FARA DE MARGINI SI NU VOR ( SEFII CARE JUDECA ORI SI CE ... SA INTELEAGA SAU SA -I PEDEPSESCA PE CEI CARE GRESESC - din politie vorbesc - PTR NIMIC !!!
M am lovit pesonal ,de mai multe ori !!!!
Singura data cand s-a actionat PROMT - a fost cand INEBUNITI DE INDIGNARE , sotia a scris un mail dl CIOCAN , atunci intr un termen relativ scurt , am simtit ca intradevar , NOI II PLATIM CA EI SA SE PREFACA CA -SI FAC DATORIA !
TARA MINUNATA , caracterul oamenilor - infect , DATORITA LISPEI DE EDUCATIE
!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie cu probleme SinTakai SinTakai Buna, am fost talharit de catre 2 tigani in urma cu ceva timp. M-au batut in statia de tramvai dupa ce mi-au luat pachetul de tigari din buzunar si dupaia ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog: amenintari si agresiune carmen69 carmen69 Buna ziua .Sotul meu a imprumutat unor asa zisi prieteni o suma de bani pe care acum nu prea vor sa o restituie .Avem unele dovezi dar asta nu ar fi problema ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal 4-5 zile MCristiiii MCristiiii Bună seara, Am fost bătut de patru persoane după care mi-am scos certificat medico-legal. Medicul mi-a dat 4-5 zile de îngrijiri medicale. Agresiunea ... (vezi toată discuția)