avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare de condamnare - cheltuieli judiciare catre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare de condamnare - cheltuieli judiciare catre stat

buna ziua tuturor,as vrea sa va rog frumos daca ma puteti lamuri cu o condamnare.va scriu mai jos din continutul minutei: in baza art 87 alin 1.oug 195/2002 condamna pe xxx la o pedeapsa de 6 luni inchisoare cu aplicarea art74 lit a si art 76 lit e din vechiul cod penal.......in temeiul art 81,82 di vcp dispune susp conditionata a pedepsei. obliga inculp la plata 700 ron cheltuieli de judiciare...(mentionez ca cheltuielile avansate de procuratura au fost de 300 ron,procesul nu a fost amanat niciodata,)pb mea este art 76 lit e,va rog sa ma lamuriti cu acest art
Cel mai recent răspuns: almiha , utilizator 09:42, 24 Septembrie 2014
art 76 VCP stabilese efectele circumstantelor atenuante
buna ziua,da,am inteles acest lucru,dar nu inteleg f bine art 76 lit e.acele ce se refere la minimul pedepsei si la o anumita amenda
limitele de pedeapsa erau de la 1 la 5 ani. cu aplicarea circumstantelor atenuante s-a dispus o pedeapsa de 6 luni, sub limita minima.
si in acest caz sa aplicat o amenda de 400 ron?
asa inteleg eu lit e
amenda penala este diferita de cheltuielile de judecata. daca pe urmarire penala cheltuielile au fost 300 lei, restul de 400 lei sunt cheltuielile ocazionate cu cercetarea judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Contestatie pe baza art 595 ncpp almiha almiha buna ziua,va rog frumos o lamurire ,am fost condamnat definitiv la curtea de apel,pe baza v cod penal,chiar daca am argumentat ca aplic ncp este mai ... (vezi toată discuția)
L202/2010 si circumstantele atenuante ContSters170716 ContSters170716 Buna, Lansez si eu o dezbatere. Avand in vedere prevederile L 202/2010 in ceea ce priveste recunoasterea faptelor retinute in rechizitoriu, iar ca efect ... (vezi toată discuția)
Buna se poate primi o amenda penala lucian89 lucian89 SE POATE PRIMI O AMENDA PENALA PT INFRACTIUNDE DE FALS MATERIAL IN INSCRISURI OFICIALE?ART 288 CP SPUNE CA PEDEAPTSA IN CAZUL PERSOANELOR FIZICE ESTE INTRE 3 ... (vezi toată discuția)