lazarlivia a scris:
O persoana a cumparat o locuinta printr-o agentie imobiliara. Agentul imobiliar nu s-a implicat cu nimic in pregatirea actelor de vanzare, adica nici n-a avut habar daca actele vanzatorului si ale cumparatorului sun in regula, daca mai trbuie ceva. Doar a prezentat locuinta, apoi, nimic. Datorita acestui fapt, nu s-a putut respecta data antecontractului, fiind necesar inca un CF , agentul fiind total dezinteresat. Am convenit cu vanzatorul sa micsaram pretul de vanzare, pentru a nu fi nevoit vanzatorul sa inapoieze banii ce erau trecuti in clauza antecontractului.Am prelungit valabilitatea primului antecontract. Vanzatorul a hotarat sa schimbe notarul, pentru perfectarea actelor. Am perfectat actele de-abia in ultima zi , pana ce a sosit si CF -ul cerut. S-au perfectat actele. S-a depus comisionul agentului de catre cumparator si vanzator pentru suma specificata in antecontract. Acum agentul trimite mereu somatii de plata pentru suma care se stabilise initial pt vanzare, dar care n-a putut fi respectata datorita amanarilor. Comisionul este pt suma la care s-a facut in sfarsit, vanzarea. Ce se poate face pentru ca agentul sa nu mai trimita mereu somatii? Le trimite doar cumparatorului, probabil pe vanzator il indrageste.
in primul rand, era privilegul cumparatorului sa-si aleaga notarul. in al doilea rand, trebuie sa-i auceti la cunostinta agentului ca pretul a fost micsorat...dvs probati cu contractul, el cu ce poate proba? trebuie facuta o notificare agentului