avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision agentie imobiliara

O persoana a cumparat o locuinta printr-o agentie imobiliara. Agentul imobiliar nu s-a implicat cu nimic in pregatirea actelor de vanzare, adica nici n-a avut habar daca actele vanzatorului si ale cumparatorului sun in regula, daca mai trbuie ceva. Doar a prezentat locuinta, apoi, nimic. Datorita acestui fapt, nu s-a putut respecta data antecontractului, fiind necesar inca un CF , agentul fiind total dezinteresat. Am convenit cu vanzatorul sa micsaram pretul de vanzare, pentru a nu fi nevoit vanzatorul sa inapoieze banii ce erau trecuti in clauza antecontractului.Am prelungit valabilitatea primului antecontract. Vanzatorul a hotarat sa schimbe notarul, pentru perfectarea actelor. Am perfectat actele de-abia in ultima zi , pana ce a sosit si CF -ul cerut. S-au perfectat actele. S-a depus comisionul agentului de catre cumparator si vanzator pentru suma specificata in antecontract. Acum agentul trimite mereu somatii de plata pentru suma care se stabilise initial pt vanzare, dar care n-a putut fi respectata datorita amanarilor. Comisionul este pt suma la care s-a facut in sfarsit, vanzarea. Ce se poate face pentru ca agentul sa nu mai trimita mereu somatii? Le trimite doar cumparatorului, probabil pe vanzator il indrageste.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
lazarlivia, utilizator
Cel mai recent răspuns: lazarlivia , utilizator 20:44, 31 Octombrie 2014
De-abia cand am primit prima somatie am primit si o copie a contractului de vizionare si a celui de intermediere imobiliara. Acestea doua sunt completate, dar anexa privind stabilirea comisionului este necompletata, dovada a faptului ca nu am fost de fata cand s-au intocmit aceste acte. Agentul a trecut pretul zonei. Noi am ramas la pretul de pe antecontract, mai mic, deoarece nu s-a respectat data antecontractului.Suma e aceeasi pe act si antecontract, pt ea s-a dat comisionul.
Comisionul se plateste la pretul negociat de parti in prima faza.Daca acest pret scade sau creste se intocmeste act additional in care se mentioneaza aceasta modificare. Vi s-a emis vreo chitanta pentru comisionul achitat? sau bon fiscal cu factura???
Nimic. Nu avem nici un act aditional. agentul nici n-a mai venit la notar sa vada ca nu sunt toate actele si antecontractul nu poate fi respectat.Contractul de vizionare si cel de intermediere le-a completat cum a vrut, noua nu ne-a dat nici un exemplar. Doar cand am primit prima somatie a trimis cate o copie a lor.
lazarlivia a scris:

O persoana a cumparat o locuinta printr-o agentie imobiliara. Agentul imobiliar nu s-a implicat cu nimic in pregatirea actelor de vanzare, adica nici n-a avut habar daca actele vanzatorului si ale cumparatorului sun in regula, daca mai trbuie ceva. Doar a prezentat locuinta, apoi, nimic. Datorita acestui fapt, nu s-a putut respecta data antecontractului, fiind necesar inca un CF , agentul fiind total dezinteresat. Am convenit cu vanzatorul sa micsaram pretul de vanzare, pentru a nu fi nevoit vanzatorul sa inapoieze banii ce erau trecuti in clauza antecontractului.Am prelungit valabilitatea primului antecontract. Vanzatorul a hotarat sa schimbe notarul, pentru perfectarea actelor. Am perfectat actele de-abia in ultima zi , pana ce a sosit si CF -ul cerut. S-au perfectat actele. S-a depus comisionul agentului de catre cumparator si vanzator pentru suma specificata in antecontract. Acum agentul trimite mereu somatii de plata pentru suma care se stabilise initial pt vanzare, dar care n-a putut fi respectata datorita amanarilor. Comisionul este pt suma la care s-a facut in sfarsit, vanzarea. Ce se poate face pentru ca agentul sa nu mai trimita mereu somatii? Le trimite doar cumparatorului, probabil pe vanzator il indrageste.

in primul rand, era privilegul cumparatorului sa-si aleaga notarul. in al doilea rand, trebuie sa-i auceti la cunostinta agentului ca pretul a fost micsorat...dvs probati cu contractul, el cu ce poate proba? trebuie facuta o notificare agentului
lazarlivia a scris:

Dar de ce are castig de cauza agentia daca din cauza indolentei sale s-a amanat perfertarea ? Si-apoi s-a platit deja comisionul pentru suma prevazuta in antecontract. Aceeasi suma apare si in antecontract si in actul de vanzare-cumparare.

Daca s-achitat comisionul nu va d care e problema.

Alte discuții în legătură

Comisioane agentii imobiliare fil1ram fil1ram Am scos un apartament la vanzare cu anunt in ziar. M-au contactat o agentie , telefonic,si mi-au spus ca mi-au gasit un cumparator. Nu mi-au precizat in ce ... (vezi toată discuția)
Comision contract de intermediere cu agentie imobiliara alexberi alexberi Buna ziua, Sunt cumparatorul unui apartamet si am probleme cu plata comisionului pentru un apartament vizionat prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)