Incep cu o prima întrebare usoara:cum se poate "sparge" sau anula o declaratie notariala?..si a2a intrebare se refera la un caz de care toti avocatii pe care i-am intreabat au zis ca nu au mai intalnit asa ceva...:ce se intampla daca o persoana sau institutie nu respecta o declaratie notariala?...toti au zis ca nu exista prevederi legale in acest sens
Este vorba despre o obste unde se stabileau cotele parti in baza unei declaratii notariale de unde sa reiese mostenitorii...numai ca cineva a hotarat ca in loc de cei 4 enuntati acolo,doar unul ar avea dreptul...ce se poate face in aceasta situație si cum poate fi tras la raspundere acea persoana?
In declarație erau trecute numele celor 4 frati cata erau descendenti,iar președintele obstii a decis in baza unui testament care im care nu este mentionata acea mostenire ca unul dintre frati este unic mostenitor...declaratia notariala nu a fosy atacata in instanta,doar nu a fost respectata.
A se scuza greselile de ortografie si dezacordurile...scriu de pe un telefon si ma cam incurca faptul ca nu imi arata decât după ce postez ce am scris.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Atunci ce valoare mai au declarațiile notariale?...si niciun avocat nu imi poate reprezenta cu sansa unui câștig de cauza acest "test de doi bani" intr-un proces in care consider ca am fost furat
Daca ma duc cu toate actele arborelui genealogic din care reiese ca sunt 4 frati mostenitori la un notat,iar el scrie asta intr-o declaratie data doar de unul dintre ei,depun acea declaratie la obste si presedintele zice :"asa si?..eu vreau sa dau banii doar la unul din cei 4"...ce se poate face?...menționez ca am aflat de lucrul ăsta dupa cativa ani,am scos o declarație identica anul acesta si toti cei 4 au fost pusi in drepturi in mod egal...se poate trage cineva la raspundere? Se pot recupera din urmă cotele cuvenite?