avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratii notariale mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratii notariale mostenitori

Incep cu o prima întrebare usoara:cum se poate "sparge" sau anula o declaratie notariala?..si a2a intrebare se refera la un caz de care toti avocatii pe care i-am intreabat au zis ca nu au mai intalnit asa ceva...:ce se intampla daca o persoana sau institutie nu respecta o declaratie notariala?...toti au zis ca nu exista prevederi legale in acest sens
Ce ati declarat ?
Este vorba despre o obste unde se stabileau cotele parti in baza unei declaratii notariale de unde sa reiese mostenitorii...numai ca cineva a hotarat ca in loc de cei 4 enuntati acolo,doar unul ar avea dreptul...ce se poate face in aceasta situație si cum poate fi tras la raspundere acea persoana?
In declarație erau trecute numele celor 4 frati cata erau descendenti,iar președintele obstii a decis in baza unui testament care im care nu este mentionata acea mostenire ca unul dintre frati este unic mostenitor...declaratia notariala nu a fosy atacata in instanta,doar nu a fost respectata.
A se scuza greselile de ortografie si dezacordurile...scriu de pe un telefon si ma cam incurca faptul ca nu imi arata decât după ce postez ce am scris.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Atunci ce valoare mai au declarațiile notariale?...si niciun avocat nu imi poate reprezenta cu sansa unui câștig de cauza acest "test de doi bani" intr-un proces in care consider ca am fost furat
Daca ma duc cu toate actele arborelui genealogic din care reiese ca sunt 4 frati mostenitori la un notat,iar el scrie asta intr-o declaratie data doar de unul dintre ei,depun acea declaratie la obste si presedintele zice :"asa si?..eu vreau sa dau banii doar la unul din cei 4"...ce se poate face?...menționez ca am aflat de lucrul ăsta dupa cativa ani,am scos o declarație identica anul acesta si toti cei 4 au fost pusi in drepturi in mod egal...se poate trage cineva la raspundere? Se pot recupera din urmă cotele cuvenite?
domnule...vorbiti clar
cati frati sunteti si ai cui descendenti
pe cine mosteniti si daca ati acceptat in termen legal mostenirea

sigur ca mergand pe arborele genealogic cred ca eu sunt descendentul lui petru rares...fiind moldovean de la Husi

Alte discuții în legătură

Rog ajutor - asociatie composesorala dascalescu_c dascalescu_c am si eu o intrebare va rog daca se poate sa ma ajutati. tatal meu este membru intr-o asociatie composesorala.....si recent a fost cumparat un teren ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2000 sau og 26/2000 Marian Mitica Marian Mitica Obstile au fost infiintate in baza legii 1/2000.Obstile figureaza inscrise in Registrul special al obstilor .De ce in aceste conditii toate instantele de ... (vezi toată discuția)
Asociatia "obstea mosnenilor buzoieni siriu" octaviantavi octaviantavi Fals in declaratii si fals de identitate Sunt membru in Asociatia \"Obstea Mosnenilor Buzoieni SIRIU\",cu sediul in localitatea Siriu,jud. Buzau.In anul 2002 ... (vezi toată discuția)