avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocatia de stat incasata in Germania de catre fostul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocatia de stat incasata in Germania de catre fostul sot, nu a ajuns niciodata la copii!!!

buna,
v-as ruga sa ma consiliati in legatura cu o problema mai dificila...!!!
Sunt divortata de fostul sot de 5 ani aprox, iar el lucreaza legal de mai bine de 1 an jumate in Germania. Perfect pana aici... A facut demersuri la autoritatea locala care se ocupa cu alocatiile EUROPENE ca sa le obtina copiiilor (aflati in intretinerea mea, aici in Ro, si care locuiesc cu mine) aceasta alocatie europeana care nu este deloc mica, respectiv 184 euro de copil ...x2 copii.... Buuun. M-a rugat sa-i dau actele copiilor in original ca sa le traduca, legalizeze, apostrofeze etc. De atunci nu mi-a mai dat absolut nici un fel de raspuns cu privire la aceasta alocatie, desi eu am intrebat de foarte multe ori cand le trimite copiilor banii... iar el sa facea ca ploua pur si simplu. Acuma am o intrebare: CUM POT EU LEGAL SA VERIFIC DACA SE PRIMESTE ALOCATIA EUROPEANA PE NUMELE LUI PT COPIII MEI? Mentionez faptul ca noi purtam acelasi nume de familie si ca.., este foarte posibil ca el sa nu fi declarat ca suntem divortati..!!!! Am scris un mail in germana autoritatii sociale din zona unde louieste el in germania, dar nu cred ca voi primi informatii referitoare la asta. Poate ca este ceva confidential... nu stiu.
Ce sa fac, caci am proces de custodie comuna acuma la sf, lui octombrie si, daca as avea dovada ca el primeste alocatia copiilor si o baga in propriul sau buzunar, asta ar fi in favoarea mea la proces! sunt absolut sigura de primeste alocatia, caci l-am rugat sa-mi dea in scris pe mail o declaratie pe propria raspundere ca el nu primeste nika referitor la asta dar el a refuzat categoric si a schimbat subiectul... Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dia_dia45 , utilizator 09:11, 30 Ianuarie 2015
Justiţiarul, Agenţia judeţeană pentru prestaţii sociale răspunde că e "confidenţial".Eu am făcut cerere la ei, prin avocat şi acesta a fost răspunsul.
Problema e că, după noul Cod de procedură civilă, partea trebuie să vină cu probele încă în faza preliminară, ori dacă doamna nu ştie cu certitudine că omul incasează alocaţia copiilor, nu poate declara ca probă ceva inexistent. Ar trebui ca, după ce trece faza preliminară, instanţa să ceară oficial, prin Ministerul justiţiei, dovada incasării acelor bani. Ori, există posibilitatea ca să se dovedească contrariul, atunci doamna pică mai rău.
După vechea procedură, am câştigat o serie de probe cu contribuţia instanţei, în situţiile astea "confidenţiale".

Dia-Dia, cred că aţi fost dezinformată. Cunosc o doamnă care lucrează sezonier în Germania, de ani buni - câte 1-2 luni vara - care a primit retroactiv alocaţia germană pentru lunile lucrate acolo, şi doamna e divorţată demult. Poate se ţine cont de domiciliul copilului? Doamna are încredinţare.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
Martonze, utilizator
doamna Martonze, nu eu trebuie sa primesc alocatia, eu care locuiesc si lucrez In Ro, ci EL PRIMESTE ACEASTA ALOCATIA, deoarece el lucreaza in UE, mai exact in Germania. Deci alocatia se primeste de catre parintele care lucreaza in UE si este pt copii... Despre ce vorbim aici? Dna de care imi spuneti a lucrat personal in Germania. Deci ea era indreptatita sa primesca acea alocatie. Eu nu...., caci nu lucrez acolo....
Justitiarul711 a scris:

Nu va ramane decat sa-l dati in judecata in Romania. Exsotul va fi obligat sa aduca in instanta dovezi ca nu primeste acea alocatie de la aut. germane. Pana una alta dvs. sustineti sus si tare ca primeste. Daca veti fi intrebata de unde stiti? De la el ca va cerut actele copiilor E cuvantul dvs. impotriva cuvantului dansului. El este cel acuzat deci el trebuie sa dovedeasca contrariul. Totodata solicitati la Directia Muncii si Prestatiilor sociale Judeteana de la locul sotului de domiciliu sa va comunice daca sotul dvs. a solicitat si obtinut sau nu completarea de catre ei a formularului E 401 si E411. Aici sunt obligati sa va raspunda.


Cred ca asa am sa fac pana la urma, precum spuneti dvs. Cred ca este cea mai buna cale legala. Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia europeana pentru copii se poate obtine daca sunt divortata? dia_dia45 dia_dia45 Buna dimineata. Poate cineva sa ma lamureasca in leg cu o problema legata de alocatia europeana? Alocatia europeana pt copii se poate obtine in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana allyyna_r allyyna_r buna ziua, am citit pe undeva ca ....copii ai caror parinti lucreaza in strainatate, pot beneficia de alocatie si din tara respectiva, ...aceasta ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii in germania alexrosu alexrosu Buna Daca lucrez pe teritoriu Germaniei si sunt inscris la primarie dar sunt detasat din Romania,am dreptu la alocatia copilului din Germania sau nu ... (vezi toată discuția)