avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Paratul nu se prezinta la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Paratul nu se prezinta la proces

Buna seara,

Avem un proces in derulare, in care paratul nu s-a prezentat niciodata si nici nu si-a angajat un avocat sa il reprezinte. Si au fost mai multe termene, care s-au judecat in lipsa acestuia.

Procedura de citare a fost indeplinita legal (a semnat personal pt mediere, a primit citatiile la adresa confirmata, am confirmat la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor ca nu s-a mutat).

Ce poate urmari acest individ, si ce pot sa fac pentru a preveni asta?



Multumesc anticipat,
A.
Din acest motiv cred ca putea angaja un avocat care sa il reprezinte, daca nu si-ar fi pacalit avocatul intr-un proces anterior, ramas neplatit. Poate i s-a dus vestea prin baroul din Iasi. :)

Legat de subiectul asta cateva nelamuriri (viata dupa proces sa ii zicem). Dincolo de daunele materiale si morale + cheltuielile de judecata pe care paratul le va plati, cum este acesta obligat sa respecte legea in continuare, pentru a reveni la normalitate / a nu continua exact ca si pana acum? Se poate solicita o hotarare judecatoreasca prin care individului sa ii fie impuse anumite decizii? (de exemplu sa pastreze o distanta de x metri, sa nu ne mai impiedice cu proiectul pe care il dezvoltam, etc) El pare sa ignore complet justitia, ce il va impiedica sa o faca in continuare?

Daca recidiveaza, se poate actiona in judecata pe baza procesului care se incheie, dovedind ca individul continua cu aceleasi actiuni, pentru a solicita daune si mai mari?

Din civil se schimba incadrarea in penal in cazul in care nu respecti o hotarare judecatoreasca? (adica sa il trimit la inchisoare)
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
andreipotorac, utilizator
Ce a dispus exact instanta ?
Inca nu s-a finalizat procesul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2014
andreipotorac, utilizator
Buna ziua am intentat divorțul si custodia si sotia nu mai comunicat adresa ei actuala refuză să mio dea si nici la asistență tutelară nu răspunde actele de divort sunt trimise la mama paratei dar nu da niciun semn , ce este de facut ??
Procesul.se va judeca.
Nu urmărește nimic logic.vorbind.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parat refuza primirea citatiei Gina_N Gina_N Buna ziua, Daca intr-un proces de divort si custodie copil, paratul (domicilat in strainatate, cetatean strain) refuza primirea citatiei prin posta, ... (vezi toată discuția)
Chemarea la sedinta de informare - procedura tehnica tatutzul tatutzul bun gasit intrebarea 1: pentru chemarea paratului la sedinta de informare, care este procedura tehnica ce trebuie urmata? intreb aceasta deoarece, in ... (vezi toată discuția)
Divort valioloi valioloi daca unul din soti a intentat divort,nu au copii minori dar celalalt sot nu s-a prezentat la prima infatisare si presupunem ca nu se va prezenta in continuare ... (vezi toată discuția)