avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Activitate economica ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Activitate economica ONG

buna ziua
vanzarea catre membrii cotizanti prezenti la eveniment de tricouri cu sigla ONG pentru promovarea ONG este considerata activitate economica?. Vanzarea tricourilor se face pentru a plati masa si cazarea cotizantilor , pt ca ONG nu are fonduri suficiente.
Dar vanzarea de bilete pentru o conferinta tinuta de ONG pentru cotizanti este considerata activitate economica?Conferinta s-a facut pentru cotizanti dar ong nu a avut fonduri pentru plata salii si pentru masa.Vanzarea de bilete s-a facut pentru a acoperii aceste cheltuieli.Multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 12:16, 4 Iunie 2021
Da, acelea sunt venituri din activitatea economica pentru fundatie.
lhilda a scris:

Fundatia care are ca scop ocrotirea starii de sanatate a copiilor, imbunatatirea calitatii vietii, etc., efectueaza kinetoterapie contra cost. Aceasta se considera activitate economica?


Da, normal, fiind contra cost si neincadrandu-se in vreo exceptie expres prevazuta de lege, e activitate economica...
Buna ziua,

Activitatile sus explicitate sunt unele ce au caracter economic.
Pt ca subiectul este de interes pentru mine, imi permit sa intreb:
Trebuie sa raspund intr-un formular la intrebarea:
Desfasoara activitati economice DA/NU
SRL-ul meu are CAEN pt traduceri si producere Software dar de aprox 10 ani nu mai fac decat SOFTWARE.
Oare raspunsul este DA sau NU?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2021
Carol_deubel, utilizator
SUntem pe un forum ONG, si la ONG doar se pune problema de a avea sau nu activitati economice, caci e optional. Un SRL nu are cum sa NU desfasoare activitati economice, ca ori nu are activitate deloc, ori are activitati economice, neavand voie sa aiba activitati non-profit. Deci care e de fapt intrebarea? E vorba despre un ONG sau despre un SRL? Daca e SRL, e cumva unic asociat ONG-ul sau are ceva legatura cu ONG-ul? Ca la modul cum e pusa intrebarea nu cred ca se intelege problema si deci nu vad cum se poate raspunde la subiect....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizarea unui targ poate fi considerata eveniment de strangere de fonduri Anako Anako Bună ziua, organizarea unui targ ocazional prin care sunt promovati artizani si artiști plastici conform statului, contra unei taxe de participare poate fi ... (vezi toată discuția)
Ong - organizare eveniment sportiv pentru strangere de fonduri radudan radudan Reprezint un ONG de mediu care doreste sa organizeze un eveniment de strangere de fonduri pentru o campanie de educatie ecologica in scoli. Acest eveniment se ... (vezi toată discuția)
Ong poate organiza evenimente de strângere de fonduri pentru susținerea activităților ulterioare ale asociației? Pro-Ghioroc Pro-Ghioroc Bună ziua, avem înființat un ONG și as dori să întreb care este baza legală de organizare al unui eveniment?Noi facem meniurile pentru care oamenii ... (vezi toată discuția)