avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT VANZARE CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT VANZARE CUMPARARE

Buna ziua,
As vrea sa cumpar un apartament intr-un complex rezdenial ,am facut rezervarea intre mine si proprietar,urmeaza in noiembrie sa incheiem contractul ,dar mi-a dat un model de contract facut prin mandatar ,va rog sa-mi spuneti daca exista vreun risc daca fac contractul de vanzare cumparare prin mandatar(adica vanzatorul este reprezentat prin mandatar)

MULTUMESC!
De acord cu cele spuse de doamna notar, procura este verificata, insa doar sub aspecte pur formale.
Sunt probleme cu procurile, dat fiind faptul ca ele ascund, de regula, ca un coproprietar taie si spanzura cu o proprietate pe care o cam gestioneaza singur.
Exista doua tipuri de abordari ale mandatelor, unul e avocatesc si unul notaricesc. :D Nu cred ca unul e gresit, doar ca sunt diferite.
Dupa mine, pentru ca o procura sa fie sigura, e nevoie de o redactare foarte minutioasa... am redactat procuri cu contracte incluse, procuri de cateva pagini si tot asa.
Totusi, daca e o procura standard, parerea mea nu e ca e riscant din start, insa ar trebui ca un avocat sa va studieze si sa va arate riscurile. Caci riscurile unei procuri nu sunt generice, ci depind de situatia personala a celui care o da.
Suplimentar, in cazul cumpararii prin procura, ar trebui incluse in contractul de vanzare una-doua clauze de exonerare de raspundere a cumparatorului fata de mandant, plata pretului etc. Partea aceasta nu as ignora-o, dat fiind ca in majoritatea cazurilor mandatarul incaseaza si mananca banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura amalia2009 amalia2009 Buna ziua, Imi poate spune cineva cat timp este valabila o procura ? Daca se precizeaza ca e valabila in timp pana la indeplinire, atunci nu exista o limita ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)
Valabiliatea unei procuri constantin babanau constantin babanau este valabila o procura notariala de la parinti catre fiu si dupa decesul lor?? (vezi toată discuția)