avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2034 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Control ii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Control ii

ii trebuie sa aiba casa de marcat daca vinde haine second hand? aceste ii sunt contolate de cineva daca respecta legea sau nu?
Cel mai recent răspuns: Dianex Serv SRL , Contabil 14:41, 17 Octombrie 2014
Reclamati la Administratia Finaciara. Au acolo structuri care fac controale operative.
Conform legii sunt obligati sa detina casa de marcat si sa elibereze bon fiscal inclusiv PFA-urile si Intreprinderile individuale care sunt impozitate la norma de venit.

Asta in teorie, pentru ca in practica, nu elibereaza niciun fel de bon fiscal, decat, poate la cerere si nici nu ii calca nimeni in ideea ca platesc impozit la norma de venit si e pierdere de vreme sa ii iei la puricat cu bonurile.
Bonul fiscal pentru incasarile prin banca se elibereaza tot pe casa de marcat, numai ca sunt nonnumerar.
Inainte de 2011 pentru incasarile partiale sau prin transfer bancar nu era obligatoriu sa eliberezi fiscal. Dupa abrogarea acelor articole din oug 28/1999, ele devin obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva in activitatea hoteliera Mihaela Irina Mihaela Irina Buna ziua, SC la care lucrez are ca obiect de activitate hoteluri si restaurante. La un control de la Finante pentru o rambursare de Tva ne-a fost atrasa ... (vezi toată discuția)
Obligativitate casa de narcat Monica -Elena Turta Monica -Elena Turta Buna seara! Daca detin o agentie imobiliara care presteaza servicii si catre persoane fizice dar incaseaza toti banii numai prin transfer bancar si nu lucreaza ... (vezi toată discuția)
Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)