avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

As vrea sa stiu si eu cum pot face sa castig doar eu custodia copilului.Am fost casatorita am un baietel de 7 ani.Acum s-a incheiat procesul si am primit custodie comuna,cel mai mult imi doresc sa imi pot scoate copilul din tara eu lucrand in strainatate,cum as putea sa obtin semnatura,tatal lui nu imi v-a da niciodata semnatura,ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: flori21 , utilizator 13:00, 23 Octombrie 2014
In acest proces sa stabilit domiciliul copilului la adresa mamei adica si a mea,tatal copilului nu l-a cautat de 2 ani nu stim nimic de el era un om violent toate acestea au fost puse in dosar dar totusi ne-au dat custodie comuna,am avut drept la recurs si nici acum nu mi-au dat custodia,cel mai mult vreau o semnatura sa imi iau copilul cu mine dar nu stiu ce sa fac si unde sa ma mai duc,avocata mea mi-a zis sa mai astept 3,4 luni ca el sa nu plateasca pensia alimentara si apoi sa deschid un nou proces care v-a mai dura un an de zile.eu vrea acum sa merg mai departe vreau cat mai repede sa imi iau copilul cu mine,mentionez ca sunt in Anglia lucrez am casa si pot demonsta ca imi pot inscrie copilul la scoala,va rog sa ma ajutati, cu o indrumare.totusi nu pot intelege de ce s-a acordat custodie comuna,este un om violent am adaugat si un dosar penal pentru vatamare oare chiar nu au fost suficient?
Imi pare rau ca ati fost sfatuita sa cereti custodie exclusiva - este foarte greu de obtinut.
Banuiesc ca tatal s-a aparat in proces de vreme ce nu ati obtinut custodia exclusiva.

Daca ati fi cerut stabilirea domiciliului copilului la adresa dvs din Anglia si suplinirea acordului tatalui pentru calatoria catre tara de domiciliu, cel mai probabil, ati fi avut problema rezolvata.

Cred ca puteti deschide un nou proces pe aceasta tema, dar nu stiu daca puteti sustine vreo modificare in starea de fapt ca sa aveti temei pentru un nou proces.

Chiar asa, de ce ati cerut stabilirea domiciliului in Romania (banuiesc ca ati indicat o adresa din Romania la care sa se faca acheta sociala) daca stiati ca vreti sa il mutati in Anglia?
Asa am cerut in proces doar eu sa am custodia dar nu mi-a acordatat-o,si adresa sa stabilit la mama mea ca acolo am si eu adresa,eu sunt plecata copilul sta cu mama mea,tatal copilului nu s-a prezentat la nici un termen,a fost absent,avocata mi-a zis ca nu e bine sa spunem ca copilul v-a pleca cu mine,doar am zis ca are si copilul dreptul la a vacanta la mama lui,multumesc din suflet!am inteles ca mai pot sa ma adresez instantei de judecata in vederea supliniri acord de vointa tatalui.cum se procedeaza?dureaza mult?am sanse sa o obtin?
Tatal nu s-a prezentat la nici un termen,copilul momentat locuieste cu mama mea in Romania eu sunt plecata de 2 ani avocata m-a reprezentat la proces,am venit din 3 in 3 luni acasa,eu intretin copilul,dar nu stiu cum sa fac sa obtin semnatura,pentru al scoate din tara?nu este nici o posibilitate?de comun acord cu tatal nu se poate el nu imi va da semnatura din rautate,nu ca il intereseaza de copil.va rog sa ma sfatuiti ce as putea face,va multumesc pentru raspunsuri
Cautati un alt avocat, unul caruia sa ii explicati ce vreti sa faceti si care sa va recomande calea cea mai sigura de a obtine ceea ce aveti nevoie.

Ca pana acum ati cerut autoritate exclusiva si domiciliul copilului la mama dvs, intr-un proces in care tatal ziceti ca nu s-a aparat (n-a avut nici avocat), in timp ce dvs aveati nevoie de stabilirea domiciliului copilului la locuinta dvs din Anglia.

Ba mai cred ca obtineati si autoritatea exclusiva daca cereati stabilirea domiciliului la dvs (in Anglia) si nu la mama dvs.

Autoritatea exclusiva e un fel de cheie universala pe care nu prea o ofera nimeni fara o argumentatie solida. Dar puteti obtine cheia de care aveti nevoie ca sa va rezolvati problema specifica.

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor in strainatate fara acordul tatalui rau voitor Andaxyz22 Andaxyz22 Buna ziua. Am 24 de ani si am divortat in mai 2014, atunci am primit hotararea definitiva si irevocabila de divort si bineinteles stabilindu-se custodie comuna ... (vezi toată discuția)
Stabilirea minorului cu mama in strainatate madalina-s madalina-s Buna ziua. am o fiica de 14 ani, sunt divortata de tatal acesteia de la varsta de 1 an al copilului. Copilul si tatal au o oarecare relatie, il viziteaza ... (vezi toată discuția)
Stabilire cu minor in alta tara daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna seara , sunt divortata din septembrie 2010 , am o fetita de 9 ani care mi-a fost incredintata definitiv prin hotarare judecatoreasca , iar tatal are ... (vezi toată discuția)