avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratie 392
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratie 392

Avocatii trebuie sa depuna declaratia 392?!
Cel mai recent răspuns: LUMINITA TURCU , Consultant fiscal 17:50, 21 Martie 2011
jurnalele de TVA nu sunt obligatorii pentru societatile neplatitoate de TVA

Norme metodologice:
62. (1) Persoanele care aplică regimul special de scutire, conform art. 152 din Codul fiscal, au obligaţia să ţină evidenţa livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii care ar fi taxabile dacă nu ar fi realizate de o mică întreprindere, cu ajutorul jurnalului pentru vânzări, precum şi evidenţa bunurilor şi serviciilor taxabile achiziţionate, cu ajutorul jurnalului pentru cumpărări.
Ce se intampla daca sunt stagiar, nu sunt platitor de tva, iar veniturile mele sunt sub pragul de 10000 de euro. Mai trebuie sa depun vreo declaratie?
Trebuia sa depuneti decl 392B( cifra de afaceri 0-10.000eur ptr neplatitorii de tva).
Incepand cu anul 2010 toate persoanele platitoare sau neplatitoare de TVA a caror cifra de afaceri este intre 0 - 35.000 Euro vor depune declaratia 392 A sau B dupa caz.

ART.156(indice 3)
(4) Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153, a căror cifră de afaceri, astfel cum este prevăzută la art. 152 alin. (2), realizată la finele unui an calendaristic, este inferioară sumei de 35.000 euro, calculată la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi rotunjită la următoarea mie, trebuie să comunice printr-o notificare scrisă organelor fiscale de care aparţin, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor, următoarele informaţii:

a) suma totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii către persoane înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153, precum şi suma taxei aferente;

b) suma totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii către persoane care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153, precum şi suma taxei aferente.

(5) Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA conform art. 153, a căror cifră de afaceri, astfel cum este prevăzută la art. 152, dar excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, realizată la finele unui an calendaristic, este inferioară sumei de 35.000 euro, calculată la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi rotunjită la următoarea mie, trebuie să comunice printr-o notificare scrisă organelor fiscale competente până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor, următoarele informaţii:

a) suma totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii către persoane înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153;

b) suma totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii către persoane care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153;

c) suma totală şi taxa aferentă achiziţiilor de la persoane înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153;

d) suma totală a achiziţiilor de la persoane care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153.

In cazul dumneavoastra este vorba de declaratia 392 B

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 392 b carolinav93 carolinav93 pfa-urile neplatitoare de tva care au realezat o cifra de afaceri cuprinsa intre 10.000 si 35.000 euro depun 392? (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale pentru cab.med.individuale juditperecsenyi juditperecsenyi Va rog frumos, spuneti-mi daca este obligatorie depunerea declaratiei 392B pt cabinetele medicale individuale (pana la 25.02.2011). Nimeni nu stie concret, dar ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392-394 silviaechert silviaechert o persoana juridica impozabila inreg.in scopuri de TVA depune declaratia 394 semastrial si declaratia 392 anual ? va multumesc. (vezi toată discuția)