avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota VAT pentru societati care nu sunt inscrise pentru ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota VAT pentru societati care nu sunt inscrise pentru tranzactii intracomunitare

Societatea nu este inscrisa pentru tranzactii intracomunitare , deci nu poate aplica TVA =0.Daca face export in Bulgaria aplica TVA =24 sau TVA din Bulgaria?Cand primeste invoice din alt stat , il primeste cu TVA =24 sau TVA din acel stat ?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 14:05, 6 Noiembrie 2014
Societatile romanesti factureaza cu TVA romanesc (24%), cele bulgaresti cu TVA bulgaresc.

Atentie insa ce facturati sa nu fie vorba de servicii care au loc in statul partener. De exemplu: daca sapati o fundatie pt un bloc din Bulgaria facturati cu TVA bulgaresc --- adica va desemnati acolo un reprezentant fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pe factura pentru clienti din ue traian_an traian_an Un SRL neplatitor de TVA in Romania, presteaza servicii in tarile UE. SRL-ul a obtinut cod special de TVA (declaratia 91) si s-a inscris in ROI (decl. ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva la export marfuri ? cornel_t12 cornel_t12 Bunaziua, Va rog, cineva care s-a mai lovit de situatie si stie: o persoana juridica romana (SRL) inregistrata in scopuri de TVA (platitoare de TVA) face ... (vezi toată discuția)
Factura emisa fara tva catre o societate care nu apare in vies gea1974 gea1974 Buna, Am o problema la care nu am reusit sa gasesc nicaieri raspunsul, stiu, legislatia e clara din acest punct de vedere dar ma intrebam daca cineva a mai ... (vezi toată discuția)