avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva cu art. 61 lit. a)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva cu art. 61 lit. a)

M-am angajat pe 01.07.2005 semnand contractul colectiv de munca pe perioada determinata de 3 luni. In a treia saptamana am avut un conflict destul de urat cu o colega. Seful a crezut pe cine a vrut, martori nu au fost, m-a chemat sa dau o declaratie despre cele intamplate, iar dupa cateva zile m-a anuntat ca ma concediaza, fara sa-mi dea insa nimic la mana. De a doua zi eu nu m-am mai prezentat la serviciu. Vorbind ulterior la telefon mi-a spus ca ma concediaza indisciplinar. Eu nu am gresit cu nimic, nici disciplinar, nici profesional. Intrebarea este, ce mai pot face acum? Ce pasi trebuie sa urmez in continuare pentru a schimba situatia? Cum as putea sa fac sa-mi accepte demisia?

Va multumesc si astept sfaturile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 11:22, 10 August 2005
Ia-ti un concediu medical atunci de la medicul de familie incepand cu prima zi lipsa de la servici si gata.Nu mai e disciplinar nimic.Nu e ortodox sfatul dar avand in vedere ca mai sunt si angajatori dinastia.....
Si inca o data: nu ai citit ce ti-am scris in primul msg..DEMISIA NU TREBUIE SA TI-O ACCEPTE NIMENI.O inregistrezisi gata! E act unilateral de vointa.Madalyna
Iti multumesc pt raspuns Madalina. Dar vin si te intreb: Cum sa inregistrez demisia? Nu am serviciu personal, sau secretariat. E o firma mica unde patronul le face pe toate. O sa-mi spui s-o trimit recomandata. Ok. Dar trebuie sa ma duc la serviciu in perioada de 2 saptamani de preaviz, ca altfel e indisciplina. Stiu un caz in care patronul i-a acceptat demisia si i-a spus angajatului ca poate sa nu mai vina in perioada de preaviz. Iar dupa cele 2 saptamani l-a dat afara cu litera i pentru ca nu a venit la serviciu pe perioada preavizului!!! Trebuie deci sa-mi dea la mana scris ca renunta la perioada de preaviz. Dar sunt convinsa ca nu va face asta si deci va trebui sa ma duc la serviciu. Si daca nu ma va primi? Daca ma da afara din firma ca sa spuna dupa aia ca n-am fost? Cine ma crede pe mine ca n-am fost primita la serviciu? De unde martori? As vrea sa stiu toate astea inainte sa fac ceva.
Multumesc.
1. Inaintezi o cerere de incetare CIM cu acordul partilor-55b-incepand cu data de la care vrei tu.(care te scapa de preaviz dar trebuie sa ti-o aprobe-si o pastrezi ca proba-)
2. Iar dak nu ti-o aproba,de abia atunci incerci cu demisia prin posta cu confirmare de primire pastrand fluturasul de confirmare si te duci la servici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului cu acordul partilor albastryka albastryka Lucrez de 7 luni la o gradinita particulara. Intre timp am reusit sa obtin un post in invatamantul de stat. Am vrut zilele trecute saq-mi dau demisia cu ... (vezi toată discuția)
Un ajutor va rog, macar un sfat ContSters13906 ContSters13906 In momentul de fata sunt in concediu fara plata pana pe 20.10.2005, dar mi-am gasit un alt post si as vrea sa renunt la vechiul post, cum este mai bine pentru ... (vezi toată discuția)
Jignirile sefului m-au facut sa plec - am nevoie de un sfat! lo lo Sunt in situatia neplacuta de a pleca de la un loc de munca la care am muncit 12ore/zi, de multe ori si sambata si duminica,fara plata orelor suplimentare, de ... (vezi toată discuția)