Sansele sunt egale pentru to:sorry:ti justitiabilii, insa depinde si de probatorii sau de faptul cum ati inteles sa probati culpa sotiei in desfacerea casatoriei d.-stra.
Aveti calea de atac- recursul-, pe care il declarati in 30 de zile de la data cand veti primi hotararea din apel. Taxa de timbru este de 19,50 ron , bani ce-i platiti in contul Curtii de Apel Bucuresti, daca procesul este in Bucuresti,plus un timbru judiciar de 0,3 ron, timbru ce-l puteti cumpara de la posta si este de culoare portocalie.
Atentie! Recursul trebuie sa-l motivati cu cel putin 5 zile inainte de termenul pe care il veti avea in calea de recurs.
Nemotivarea recursului duce la respingerea recursului ca nemotivat.
Cel mai bine e sa aveti un avocat! Succes!
apelul s-a judecat la tribunalul iasi. asta inseamna ca taxa trebuie achitata in contul tribunalului iasi? va multumesc pt raspuns . as mai dori o precizare : actiunea de fond mi-a fost respinsa in baza art. 38 al 1 cod familiei, art 617 din c pr civ si art 1169 c civi. credeti ca aceste art sunt corect si cele in baza carora se poate respinge divortul si inca ceva daca dupa un an de zile in care nu mai locuiesc cu fosta sotie fapt recunoscut chiar de ea instanele de ce nu interprteaza acese art expuse in modul admiterii actiunii de divort deoarece reiese clar ca faptele au afectat grav relatia de familie care e practic inexistenta de aprox. doi ani. spuneti-mi daca se poate : actiunea de micsorare pensie de intretinere se timbreaza?
Daca tribunalul Iasi s-a pronuntat asupra apelului, atunci declarati recursul si-l depuneti la registratura tribunalului, insa taxa o platiti in contul Curtii de Apel Iasi.
Daca d.-stra. ati inaintat cererea de div. si ati cerut culpa exclusiva a sotiei si nu ati putut demonstra aceasta culpa, evident ca va fost respinsa actiunea.
Puteati sa solicitati si un subsidiar, adica in capatul 2 de cerere sa spuneti, in cazul in care instanta va constata ca din probele solicitate, incuviintate si administrate reiese si culpa d.-stra. sa se pronunte pe culpa comuna.Veniti cu detalii cine a formulat cererea, daca sotia a facut intampinare sau reconv. , ce s-a cerut de aceasta pentru a va da un raspuns corect.
Pentru actiunea privind reducerea pensiei nu se percepe taxa de timbru.
In conditiile in care doar d.-stra. ati solicitat div. doar din culpa exclusiva a sotiei, faceti o alta cerere pe culpa comuna daca vreti sa div.
Nu va fi autoritate de lucru judecat daca nu ati solicitat si culpa comuna in dosar si nici sotia d.-stra.Succes!
acum am inteles de ce mi s-a respins actiunea . anterior mi-ati spus sa-mi angajaz avocat, sa stiti ca am avut avocat la fond dar nu stiu ce a putut fi in capul sau i-am relatat faptele asa cum au fost pe scurt : fosta sotie imi reprosa tot timpul ca vin tarziu acasa eu avand un serviciu de asa natura ca lucram cate 12 ore zilnic , veneam seara acasa nu astepta decat bani pur si simplu nu aveam nici o satisfactie pt faptul ca eram cu ea , tot timpul imi reprosa ba ca stau la calculator , ba ca stau la televizor dar astea in conditiile in care muncea cum am spus mai inainte, cu toate acestea a facut ce a facut si la atras si pe tatal meu de partea ei pt ca locuiam cu parintii mei in aceeasi curte insa daca eu nu aveam timp de ei avea dansa si le facea toate mofturile , mai avea si darul bautului pe deasupra. de aprox. trei ani certurile erau tot timpul la moda si nu mai aveam nimic pt ea fapt ce a culminat anul trecut 2008 in luna mai cand ea si tatal meu nu mau mai lkasat sa intru in curte si am fost nevoit sa parasesc acea locuinta bineinteles fara ea ca la putin timp sa ma trzesc cu citatie de pensie intretinere dupa nici o luna si mi-am dat seama ca ei urmareau doar banii mei iar ca sa revin la avocatul meu acesta a considerat ca vina trebuie imputata in totalitate paratei insa ea cu martorii ei m-au scos vinovat doar pe mine ca dupa plecarea mea de la domiciliu mi-am gasit o persoana cu care m-=am inteles si cu care sunt in prezent. acest lucru l-a repetat si in apel. as vrea sa stiu daca se poate face ceva la recurs pt a intelege clar instanta ca relatia dintre mine si fosta sotie e deosebit de grav vatamata si aceasta relatie nu o sa mai fie niciodata posibila pt ca nu mai suprt aceasta relatie.
Faceti si recurs insa sansele sunt reduse.
Luati de la capat dar pe culpa comuna, dupa ce se comunica decizia de apel si asteptati sa treaca termenul de 30 de zile pentru ambele parti plus Autoritatea Tutelara, avand si minor in cauza si nu mai doriti sa formulati recurs sau faceti recurs si dupa finalizare daca nu aveti sanse de castig , atunci o luati de la capat, dar dupa ce vi se redacteaza hotararea. Atentie va trebui sa urmariti daca se redacteaza aceasta decizie deoarece, decizia in recurs nu se mai comunica, ci trebuie sa urmariti daca s-a redactat si faceti cerere dupa aceea sa vi se dea la xerox pentru o copie.
Succes!