avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere disciplinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere disciplinata

Lucrez de 11 luni la un hypermarket si totul a fost ok pana acum 1 luna cand conducerea firmei a primt o sesizare in urma careia au fost sanctionati.Precizez ca in regulamentul de ordine interioara spune ca orice angajat are dreptul de a face reclamatii si ca in urma reclamatiei angajatul nu va avea de suferit.In urma sesizarii eu sunt banuita,agresata verbal si psihic amenintata ca daca nu mi dau demisia tot o sa gaseasca motive si o sa ma dea afara disciplinar.Asta au si facut : mi-au facut referate si avertismente si au intrunit o comisie disciplinara .In aceasta perioada am facut o cerer pt concediu de studii dar nu a fost aprobata pe motiv ca adeverinta de student era trimisa prin fax de la bucuresti si nu era originalul.Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 12:49, 18 Iunie 2009
Astazi mi a fost adusa la cunostiinta decizia..dar cand am cerut o copia mi a zis tipa de la personal ca trebuie sa o trimeata la itm sa o inreg si apoi o sa primesc....acum intreb are ceva daca am semnat decizia aceea?nu era un act aditional..
Probabil era decizia de sanctionare. Nu trebuia sa semnati decat daca va dadeau un exemplar. Asa, cele 30 de zile in care puteti contesta decizia trec, iar dvs nu o aveti ca sa ne spuneti ce scrie sa va putem ajuta, eventual! Solicitati-o maine de urgenta, fara numar de inregistrare de la ITM. Deja ati pierdut o zi!
PS Ati mentionat pe acel exemplar data luarii la cunostinta?
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
pakos, utilizator
1. Decizia de sanctionare nu se inregistreaza la ITM asa ca dna de la Personal a mintit.
2. Cereti sa va dea o decizie, semnati de ea la data la care ati primit-o si puteti sa o atacati in instanta.
3. Inainte de asta spuneti-ne ce sanctiune este sa vedem daca merita sa mergeti mai departe.
Daca nu vrea sa va dea aceea decizie, faceti o cerere scrisa si solicitati si numar de inregistrare (puteti mentiona chiar ca cererea ati facut-o in baza art 40alin 2 lit h) din codul muncii). Si sesizati si ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara Simion Ioana Cristina Catalina Simion Ioana Cristina Catalina O cercetare disciplinara poate fi initiata pe baza unei petitii cu caracter general? In cuprinsul convocarii unui salariat de catre comisia de cercetare ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara cu erori ContSters159316 ContSters159316 salariatul a fost concediat pe art 61 lit a ) abateri disciplinare ca urmare a depistarii unor lipsuri in gestiune. verificarea de gestiune a avut loc in ... (vezi toată discuția)
Plusuri si lipsuri in gestiune looker2010 looker2010 buna ziua , daca un angajat ( gestionar ) are plusuri si lipsuri in gestiune il pot acuza de ceva ? nu stiu daca de furt sau altceva dar .... nu stiu ... poate ... (vezi toată discuția)