avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselaciune?

buna seara! acum un 1 de zile am cunoscut o persoana pe un site socializare! persoana respectiva s-a oferit sa ma ajute cu bani pentru a-mi termina studiile si alte nevoi personale! in unele cazuri am mintit pentru a-mi trimite bani , dar intr-un final i-am spus ! imi tot trimite un document creat de el prin e-mail sa il completez cu datele mele persoanle plus semnatura precum ca o sa ii inapoiez banii inapoi de indata ce voi avea un salar ! mi-a spus de curand ca daca nu vorbesc cu el si nu ne intelegem pe cale amiabila va suna la politie si ma va da in judecata pentru recuperarea banilor si nu numai , pentru acuzatii penale, frauda, spalare de bani , nu stiu de unde le-a luat pe toate ! informatiile pe care le despre mine sunt doar numele, contul bancar si de unde sunt dar fara adresa, doar orasul ! as dori sa stiu daca poate sa imi faca ceva doar cu ceste informatii si convorbiri de pe site ! va rog din suflet daca imi puteti da un sfat ! va multumesc
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
onitza04, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Vlad , Consilier juridic 23:11, 28 Noiembrie 2014
din moment ce nu are adresa mea, nu stie unde locuiesc si are doar numele meu si contul bancar poate sa ma dea in judecata ? ce stie el, e ca domiciliul meu e din VS si ca locuiesc in IS ? poate sa ma dea in judecata atata timp cat el s-a oferit sa ma ajute?
onitza04

Baza legala exista daca trebuia sa returnati banii.
Ii trebuie insa avocat bun.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
Gabriela Mihai, Avocat
din moment ce nu are adresa mea, nu stie unde locuiesc si are doar numele meu si contul bancar poate sa ma dea in judecata ?

Va poate face plangere pt inselaciune si are destul de multe date pt asta. Se afla usor si adresa daca vrea sa va actioneze pe parte civila in judecata, desi nu cred ca se va adresa instantei civile ca trebuie sa plateasca taxa de timbru.
Incercati sa il convingeti sa va ierte pt minciuna.

Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Daca va stie numele si contul bancar are tot ce trebuie. In cazul unei plangeri politia merge la banca si de acolo afla restul. Nu am idee ce i-ati indrugat pentru a-l face sa va trimita banii. In functie de datele concrete legea isi va urma cursul. Consultati un avocat si atentie ca veniturile sunt impozabile. Ati obtinut un venit si nu ati platit nici un impozit. Riscati si ca fiscul sa va deschida proces penal pentru ca nu v-ati declarat veniturile. Chiar azi a fost un caz si se poate lasa cu neplaceri mari. Daca persoana este din strainatate va puteti trezi cu mandat si nu e de bine, in definitiv a-ti escrocat o persoana mintind. Sa nu va faceti iluzii ca stergand contul de email sau email-urile acesta vor disparea. Dumneavoastra nu le mai vedeti, dar cine trebuie sigur le vede. Rezolvarea amiabila este cea mai buna solutie si poate singura fara neplaceri serioase.
din pacate pt dv este inselaciune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati in repetate randuri si nerestituiti, posibilitate recuperare ciupydci ciupydci Buna seara tuturor! In vara lui 2016, am imprumutat o fosta colega de servici (colega care mi-ar putea fi mama, dupa varsta, si are un baiat de-o seama cu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere nelu90 nelu90 Buna ziua...Am si eu o problema, poate putin mai stupida. De ceva vreme fac curte unei domnisoare. La un moment dat mi s-a plans ca trebuie sa plateasca niste ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica Kiril Kiril Buna ziua! Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Am dat acum un an o suma de bani cu titlu de imprumut unui prieten ... (vezi toată discuția)