avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... sng si inm
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

sng si inm

Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar unul ? Exemplu , reuseste la amandoua, alege...sa zicem inm, ce se imtimpla cu examenul validat de la sng?
Pur si simplu zice...pai am luat si acolo...nu mai vin la voi.:innocent: Sau viceversa?
Aveti vreun raspuns?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: fcam , utilizator 18:06, 5 Decembrie 2011
buna ziua!
eu sunt consilier juridic la o firma privata ( lovita de criza ....)
ma gandesc in toamna sa incerc la inm , dar si la sng pt ca sansele la inm consider ca sunt minime avand in vedere timpul alocat studiului
lucrati ca si grefier cu studii superioare ? in cadrul instantei se face vreo diferenta intre cei cu studii medii si cei cu studii superioare ?
ma gandesc la statutul grefierilor in raporturile cu magistratii .....
vb zilele trecute cu o pritena judecator si imi spunea ca unii grefieri sunt exagerat de servili si sunt priviti a atare de judecatori dar cei care sunt demni pe pozitie sunt ok
stiu ca nu e politicos sa intrebi .... dar cat castiga un grefier cu studii superioare ?
Dupa parerea mea, toate meseriile exercitate in mod cinstit sunt demne. Nu merita denigrat sau marginalizat o femeie de serviciu, sau ..in cazul de fata un grefier, doar pentru ca nu este pe o functie mai inalta. Ca sunt oameni care privesc altfel lucrurile...da. Dar depinde de felul fiecaruia dintre noi cum stim sa ne impunem si sa ne facem respectati.
Despre salariu...poate iti raspunde cine lucreaza efectiv in aceasta functie.
Oricum, bafta la invatat.

Cind se va afisa data si ora examenului pentru inm?
in general pe la jum / sf lunii iunie
vezi pe www.inm-lex.ro cum a fost in anii trecuti
eu cred ca e alternativa incurajatoare mai ales ca perioada cat profesezi ca si grefier cu studii superioare intra in calculul vechimii de 5 ani pt admitere in magistratura ... si astfel incercarile de a ajunge magistrat devin duble in cursul unui an , adica poti da si la inm si la ex de admitere
idee e .... mai ai timp sa studiezi cat esti grefier ? care e programul de lucru al unui grefier?
Buna ziua. Da, sunt platiti diferit. Sunt grefier cu studii superioare si candidat la INM. Grefierul cu studii superioare gradul III are acelasi salariu ca si un grefier cu studii medii treapta I. Si avand in vedere ca perioada lucrata ca si grefier cu studii superioare constituie vechime in specialitate juridica la fel ca si cea lucrata ca si consilier juridic puteti participa la admiterea in magistratura dupa cinci ani vechime. Multa bafta!

Alte discuții în legătură

Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Vechime juridica claudel1982 claudel1982 Sunt Gabriela si as dori sa stiu daca mi se va recunoaste vechimea ca si grefier cu studii superioare juridice chiar daca sunt momentan incadrata pe un post ... (vezi toată discuția)
Licentiata in drept ! cum pot deveni procuror neavand anii de vechime in campul muncii? annynna annynna buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,cum pot deveni procuror? am absolvit fac de drept dar nu am anii de vechime in acest sector de activitate. va ... (vezi toată discuția)