avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul compensatoriu in cazul disponibilizarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul compensatoriu in cazul disponibilizarii

Buna ziua!
Astazi am semnat notificarea cf careia postul meu a fost restructurat si ca voi incheia activitatea cf cu art 68 CM.
Ceea ce ma intereseaza este daca profilul firmei este de distributie ,comert etc. exista obligativitate din partea angajatului sa mi se acorde OBLIGATORIU un numar minim de salarii compensatorii? (nu fac parte din personalul de vanzari).
Mi-ar fi de folos aceast raspuns si insotit de articolele din legislatie.
Am o idee vaga (ceva legat de prevederile contractului colectiv de munca etc) dar vreau un raspuns concret.

Multumesc,
Iuliana
Cel mai recent răspuns: lilky , utilizator 11:53, 6 August 2009
Nu are nici o legatura ca sunteti in somaj, aveti dreptul la un salariu compensator conform CCMUNN pe anii 2007-2010, sau doua salarii compensatorii cf. CCM pe ramura comert. Acest drept se prescrie in termen de 3 ani .
Este bine daca v-ati rezolvat cu somajul si ati reusit sa obtineti toate actele de la fostul angajator, ca sa incepeti sa va recuperati drepturile. Faceti o cerere scrisa, luati nr. de inregistrare, faceti copie si asteptati 30 zile. Daca nu va primiti drepturile, trebuie sa mergeti mai departe!
Numai bine, Liliana J
Buna ziua,
Spuneti-mi va rog daca eu am ocupat postul de secretara- casiera iar firma din care am fost disponibilizata se ocupa cu comertul am dreptul la un salariu compensatoriu sau la doua salarii.
Va multumesc pentru ajutor.
Prin conractul colectiv la nivelul ramurii comert, aveti dreptul al 2 salarii compensatorii.

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog daca eu am ocupat postul de secretara- casiera iar firma din care am fost disponibilizata se ocupa cu comertul am dreptul la un salariu compensatoriu sau la doua salarii.
Va multumesc pentru ajutor.

mai inainte sa va interesati daca firma unde lucrati a aderat la Contractul Colectiv pe Ramura Comert, daca nu va trebui sa va dea doar 1 salar compensatoriu.
De unde pot sa aflu daca firma a aderat la Contractul Colectiv pe Ramura Comert?

Alte discuții în legătură

Dreptul la salar compensator ? Bohdan Bohdan Buna ziua, Am fost trimis in somaj, sunt pe cale sa depun toate actele. Doresc sa stiu: daca in CIM sau in CCM nu e stipulat nici o informatie legata de ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua, Am si eu o nedumerire.Tocmai am fost concediat pe motiv ca \"firma nu-si mai permite sa ma tina si s-a desfiintat postul meu\".Eu stiam cam am ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv la nivel de ramura bubu.g bubu.g Buna ziua, In situatia in care la nivel de angajator nu este incheiat ccm, mai sunt valabile prevederile ccm, la nivel de ramura in cazul meu ramura industrie ... (vezi toată discuția)